Home » Jaunumi, Latvija, NVS » Ukraina pagarina Krievijas pārtikas embargo līdz 2017.gada beigām

Ukraina pagarina Krievijas pārtikas embargo līdz 2017.gada beigām

Ukrainas Ministru kabinets trešdien pagarināja Krievijas pārtikas aizliegumu līdz 2017.gada beigām.

Atsaucoties uz Ukrainas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra vietnieces Natālijas Nikoļskas paziņojumu, Krievijas aizliegtas pārtikas saraksts iever sīpolus, zaļo teju, konservētas zivis, kaviāru, balto šokolādi, želejas konfektes un līdzīgus saldumus, konditorejas preces, ieskaitot augļu pastas un šokolādes, kukurūzu pārslas, graudaugus, cepumus, kakao produktus, sojas mērci, kečupu un citas tomātu mērces, tāpat pārtikas embargo attiecas uz kausēto sieru, kafiju, tēju, pārtikas maisījumiem, konditorejas izstrādājumiem, maizi, bērnu pārtiku, pastu, mērcēm, garšvielām, alkoholiskajiem dzērieniem u.c.

Tāpat pieņemts lēmums apturēt brīvās tirdzniecības zonu līgumu, kas, kā norāda Ekonomikas attīstības ministrija, ir daļa no reakcijas uz Krievijas ekonomisko agresiju pret Ukrainu.

Jau vēstīts, ka Krievijas valdība pagarinājusi Rietumvalstu pārtikas embargo līdz 2017. gada beigām, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

2015. gadā importa aizliegums noteikts arī Islandei, Albānijai, Melnkalnei un Lihtenšteinai.

Foto: Andrew Malone/ https://www.flickr.com/photos/andrewmalone/ https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/
Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress