Home » Baltija, Jaunumi, Latvija » Latvija joprojām eksportē un importē mazāk nekā Lietuva un Igaunija

Latvija joprojām eksportē un importē mazāk nekā Lietuva un Igaunija

Latvijas eksporta un importa apmērs pērn desmit mēnešos joprojām bija mazāks nekā Lietuvas un Igaunijas, savukārt lielākais ārējās tirdzniecības bilances deficīts starp Baltijas valstīm bija Lietuvā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

2016.gada desmit mēnešos Latvijas eksporta apmērs bija 8,453 miljardi eiro, Lietuva eksportēja preces 18,447 miljardu eiro vērtībā, bet Igaunija – 9,836 miljardu eiro vērtībā.

Tostarp Latvija un arī Igaunija 74% no valsts kopējā eksporta apmēra izveda uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, savukārt Lietuva uz ES valstīm izveda 61% no kopējā eksporta apmēra.

Latvijas preču izvedums uz Lietuvu pērn desmit mēnešos bija 18% no kopējā valsts eksporta apmēra, bet uz Igauniju – 12%. Lietuva uz Latviju izveda 10% no kopējā Lietuvas eksporta apmēra, bet uz Igauniju – 5% no kopējā valsts eksporta apmēra. Savukārt Igaunija uz Latviju izveda 9% no kopējā valsts eksporta apmēra, bet uz Lietuvu – 6% no kopējā eksporta apmēra.

Pagājušā gada desmit mēnešos Latvijas importa apmērs bija 10,017 miljardi eiro, Lietuva importēja preces 20,204 miljardu eiro apmērā, bet Igaunija – 11,201 miljarda eiro apmērā.

Tostarp no ES valstīm Latvija ieveda 80% no kopējā importa apmēra, Lietuva – 70%, bet Igaunija – 84% no kopējā importa apmēra. Latvijas ievedums no Lietuvas 2016.gada desmit mēnešos bija 17% no kopējā Latvijas importa apmēra, bet no Igaunijas Latvija ieveda 8% no kopējā valsts importa apmēra. Lietuva no Latvijas ieveda 7% no kopējā Lietuvas importa apmēra, bet no Igaunijas – 3% no kopējā valsts importa apmēra. Savukārt Igaunija no Latvijas un arī Lietuvas ieveda pa 9% no kopējā valsts importa.

Apkopotie dati liecina, ka pērn desmit mēnešos ārējās tirdzniecības bilance visām trim Baltijas valstīm bija negatīva. Latvijai ārējās tirdzniecības deficīts bija 1,564 miljardi eiro, Lietuvai – 1,757 miljardi eiro, bet Igaunijai – 1,364 miljardi eiro.

Foto: Tristan Taussac/ https://www.flickr.com/photos/tristantaussac/ https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress