Home » Eiropa » “Ryanair” darbinieki sākuši streikot

“Ryanair” darbinieki sākuši streikot

Aizgājušā nedēļā “Ryanair” piloti Īrijā pieteica diennakts streiku, lai cīnītos par savām darbinieku tiesībām, bet Spānijā, Itālijā, Portugālē un Beļģijā strādājošais kompānijas apkalpes personāls jau paziņojis par streiku uzsākšanu 25. un 26. jūlijā, vēsta NRA.lv. “Ryanair” atsakās izpildīt arodbiedrību prasības, kā rezultātā jūlija beigās plānotie streiki potenciāli varētu ietekmēt vairākus simtus tūkstošus pasažieru.

Savukārt darbinieki Spānijā, Itālijā, Portugālē un Beļģijā gatavi cīnīties par savām tiesībām uz augstāku samaksu un labākiem darba apstākļiem.

Jau kopš aprīļa aviokompānija “Ryanair” ir bijusi informēta apkalpes personāla un pilotu arodbiedrību prasībām, taču līdz šim kompānija nav veikusi darbības, kas varētu situāciju mainīt. Pēc Īrijas pilotu arodbiedrības (Irish Air Line Pilots’ Association (IALPA)) paziņojuma par 12. jūlijā plānoto streiku, “Ryanair” iesniedza prasību tā rīkošanu atcelt, minot, ka pilotu rīkotie protesti neesot nepieciešami.

Īrijas pilotu arodbiedrība, kas nav apmierināta ar notiekošo pilotu transfēra procesu starp Eiropas un Āfrikas “Ryanair” lidostām, jo tas negatīvi ietekmē pilotu ģimenes un personīgo dzīvi. Savukārt darbinieki Spānijā, Itālijā, Portugālē un Beļģijā gatavi cīnīties par savām tiesībām uz augstāku samaksu un labākiem darba apstākļiem.

“Ryanair” aviokompānijas darbiniekiem līdz šim bijusi noteikta stingras disciplīnas ievērošana darba laikā un kā viens no galvenajiem uzdevumiem ir arī augsto pārdošanas mērķu sasniegšana. Arodbiedrības ir iesniegušas pieprasījumu sarakstu ar nepieciešamajām izmaiņām un darba apstākļu uzlabojumiem, taču “Ryanair” tos noraidījusi.

Pēc Īrijas raidorganizācijas “RTE” sniegtās informācijas, 12. jūlijā diennakti notikušais streiks ietekmēja aptuveni 42 000 aviopasažieru.

Foto: Pixabay

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress