Home » Jaunumi, Latvija » Oktobrī mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,4 %

Oktobrī mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,4 %

2019. gada oktobrī, salīdzinot ar 2018. gada oktobri, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,4 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas mazumtirdzniecība palika iepriekšējā gada līmenī, savukārt nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 0,3 %, autodegvielas – samazinājās par 3,2 %.

Salīdzinot ar 2018. gada oktobri, apgrozījuma kāpums bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 14,8 %) un apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 13,7 %). Lielākais apgrozījuma kritums bija metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 10,6 %) un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 9,2 %).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga 1,3 %.

2019. gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums samazinājās par 0,2 %. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,1 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, arī palielinājās par 0,1 %, bet autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 1,6 %.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, apgrozījuma pieaugums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 4,0 %). Lielākais apgrozījuma kritums bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 5,9 %) un apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 3,1 %).

2019. gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās,
neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 2,5 %.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress