Home » Jaunumi, Latvija » Vitenbergs: Ir svarīgi sabalansēt ierobežojumus ar ekonomiskajām interesēm

Vitenbergs: Ir svarīgi sabalansēt ierobežojumus ar ekonomiskajām interesēm

Ja mēs veselības un sabiedrības drošības dēļ upurējam kādu no nozarēm, tad ir nepieciešams atbilstošs atbalsts, intervijā Latvijas Radio sacījis ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka šobrīd valdībā nav diskusiju par kaut kādiem jauniem ierobežojumiem. “Mūsu uzņēmēji ir ļoti priekšzīmīgi. Pirmais vilnis bija jaunums gan veselības jomai, gan arī ekonomikai, taču šobrīd mēs jau esam gatavāki,” sacīja Vitenbergs.

Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka ir nepieciešams atrast balansu starp veselības un ekonomikas nozarēm.

“Mans kā ekonomikas ministra pienākums ir, lai cilvēkiem būtu darbs un viņi varētu nodrošināt līdzekļus sev, nevis ietu un cerētu uz valsti. Situācija tūrisma nozarē ir apgrūtināta. Eksports atgriežas [pirmskrīzes līmenī], iekšējais patēriņš atgriežas. Jāatbalsta cietušās nozares. Ir grūti ļaut ekonomikai attīstīties, ja Latvija un Vatikāns ir tikai divas Eiropas valstis, starp kurām var ceļot. Šaubos, ka tūristi brauks uz Latviju, ja desmit dienas ir jāsēž pašizolācijā,” turpināja ministrs.

Vitenbergs norādīja arī uz to, ka negribētu pieļaut, lai Latvijā tiktu ieviesti jauni būtiski ierobežojumi. Vitenbergs norādīja, ka jāļauj tūrisma jomā strādājošajiem uzņēmumiem „pārziemot”.

“Par pārējām nozarēm, ceru, ka ierobežojumi netiks ieviesti. Tās ir spekulācijas, un es gribu domāt pozitīvi, bet uzskatu, ka otrais vilnis ir Latviju sasniedzis,” piebilda ministrs.

Foto: Saeimas kanceleja

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress