Home » Jaunumi, Latvija » Ekonomists: Nākamgad ekonomikas pieaugums būs straujš dažādās nozarēs

Ekonomists: Nākamgad ekonomikas pieaugums būs straujš dažādās nozarēs

Pandēmijas sākumā valsts bija pārāk piesardzīga, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja Luminor ekonomists Pēteris Strautiņš.

“Šis gads [Latvijas ekonomikā] droši vien būs labāks par iepriekšējo gadu, bet tas nebūs arī ļoti labs. Mūsu prognozes par šo gadu nav optimistiskas, tās drīzāk ir pesimistiskas. Latvijas ekonomikas pieaugums būs ap 2%,” sacīja ekonomists.

Pēc viņa teiktā, ja pasaulē neattīstīsies kāds ultrapesimistisks scenārijs saistībā ar vīrusiem, nākamgad Latvijas ekonomikas pieaugums varētu būt grandiozs: “Iespējams, tas varētu būt labākais kopš 2007. gada – tuvu 7%. Viss, kas ekonomikā var augt, visticamāk, nākamgad augs.”

Viņš norādīja, ka nākamgad ekonomikas pieaugums būs straujš dažādās nozarēs, bet personāla ziņā sāks izpausties dzimstības kritums, kas notika deviņdesmito gadu sākumā. Risinājumi ir iekšējā migrācija, repatriācija un arī imigrācija.

“Latvija ir ieguldījusi ļoti lielu naudu “airBaltic”, mēs nevaram tagad vienkārši pacelt cepuri un aiziet. Tas ir Latvijas uzņēmums, atbalstu nesniedzot, finansiālie zaudējumi un kaitējums Latvijas ekonomikai būtu lielāks. Es domāju, ka nav citas izvēles,” runājot par finansiālu atbalstu “airBaltic”, sacīja ekonomists.

“Latvijā tiek kritizēts viss, ko valdība dara, bet šajā gadījumā tam noteikti bija arī kāds pamats. Īpaši pandēmijas sākumā valsts bija pārāk piesardzīga, mēs centāmies tērēt p

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress