Home » Jaunumi, Latvija » Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājās par 32,3 %

Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājās par 32,3 %

2022. gada oktobrī, salīdzinot ar 2021. gada oktobri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 32,3 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 56,3 %, eksportētajai produkcijai – par 11,8 %. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 13,5 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 10,4 %.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; pārtikas produktu ražošanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā, kā arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas).

2022. gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 0,5 %. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis nemainījās, savukārt eksportētajai produkcijai palielinājās par 1,1 %. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis pieauga par 0,2 %, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 1,8 %.

Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā, kā arī atsevišķu pārtikas produktu ražošanā.

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress