Home » Jaunumi, Latvija » Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājās par 29,6%

Ražotāju cenu līmenis gada laikā palielinājās par 29,6%

2022. gada novembrī, salīdzinot ar 2021. gada novembri, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 29,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 49,9%, eksportētajai produkcijai – par 11,8%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 14,0%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm – par 9,9%.

Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; pārtikas produktu ražošanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā; nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā, kā arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas).

2022. gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 0,1 %. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis samazinājās par 0,2 %, savukārt eksportētajai produkcijai palielinājās par 0,1 %. Gan eksportam uz eirozonas valstīm, gan eksportam uz ārpus eiro zonas valstīm ražotāju cenu līmenis palielinājās par 0,1 %.

Pazeminoša ietekme bija cenu kritumam gāzes apgādē; siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, kā arī gatavo metālizstrādājumu ražošanā (izņemot mašīnas un iekārtas). Paaugstinoša ietekme bija cenu pieaugumam koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, kā arī poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā.

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress