Home » Jaunumi » Drošība internetā

Drošība internetā

Lai arī kādas darbības Jūs internetā veiktu, ir jāpadomā par drošību, kas bieži vien iet roku rokā ar maksājumiem interneta vidē un savas personīgās informācijas sniegšanu vietnēm, kas pieprasa Jūsu datus. Neatkarīgi, kādam nolūkam izmantojat internetu, ir svarīgi ņemt vērā vairākus ieteikumus par drošību internetā.

Oficiālas un legālas online spēles

Ja Jums patīk spēles internetā, tad ir svarīgi spēlēt drošā vietnē, piemēram, Mr Green vai lv bet. Izvēloties online spēles, noteikti pārbaudiet informāciju par spēļu licences esamību. Šādu informāciju visbiežāk ir iespējams atrast spēļu mājas lapā. Ja šāda informācija online mājas lapā nav atrodama, tad varat meklēt to Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas mājas lapā. Ja online spēle nav licencēta, tā ir aizdomīga vai tām ir daudz sliktu un negatīvu spēlētāju atsauksmju, tad netērējiet ne savu laiku, ne līdzekļus, spēlējot šādā vietnē.

Personīgie dati

Personīgie dati par savu identitāti, paroles un drošības kodi ir rūpīgi jāsargā un nav jānodod citām personām. Nerakstiet Jūsu ibankas paroli vai kodus uz lapiņas un neglabājiet to kopā ar pasi vai kādu citu personu apliecinošu dokumentu, kas ir visbiežāk pieļautā kļūda, kā rīkojas cilvēki.

Protams, ja vēlēsieties spēlēt online spēles, tad Jums būs jāveic verifikācija jeb jāapstiprina sava identitāte. Ir online spēles, kas pieprasīs nofotografēt pasi vai ID karti, tas ir drošs solis, ja to darīsiet drošā online spēļu vietnē.

Uzziniet gan informāciju par licenci, gan aplūkojiet adrešu logā esošo mājas lapu. Ja tajā ir kādi aizdomīgi simboli vai kas tāds, kas liek domāt, ka tā nav reāla mājas lapa, tad šādā adresē neievadiet savu personīgo informāciju.

Ja lietojat publisku datoru un tajā arī spēlējat tspēles, tad jāsaprot, ka citi lietotāji, kas izmantos šo datoru varēs redzēt tā vēsturi, tātad arī adreses, kurās Jūs būsiet gājuši. Tāpēc ieteicams, kad esat beidzis lietot publiski pieejamu datoru, izdzēsiet pārlūkprogrammas vēsturi un sīkdatnes.

Mobilās ierīces drošība

Daudziem spēlētājiem patīk spēles spēlēt tieši mobilajā telefonā. Izmantojot mobilā telefona internetu, arī ir jāņem vērā daži noteikumi attiecībā uz drošību.

Vienmēr, kad ražotājs piedāvā atjaunināt programmatūru, to veiciet. Gluži kā datorā, arī mobilajā ierīcē varat instalēt antivīrusu programmu, lai Jūs telefons un dati būtu drošībā.

Mediju materiāls

Atslēgas vārdi:

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress