Home » Baltija, Eiropa, Igaunija, Jaunumi, Latvija » Prezentēs Latvijas – Igaunijas energoefektivitātes projektā „Active through Passive” paveikto

Prezentēs Latvijas – Igaunijas energoefektivitātes projektā „Active through Passive” paveikto

Š.g. 17.jūnijā tiks prezentēts Latvijas – Igaunijas kopsadarbības projektā „Active through Passive” paveiktais zaļās enerģijas un energoefektivitātes jomā. Projekta noslēguma konferencē kaimiņvalstu partneri – arhitekti, uzņēmēji, pašvaldību un NVO pārstāvji – prezentēs pusotrā gadā paveikto.

No 2010.gada februāra divas Igaunijas organizācijas – Valgas pašvaldība un Tartu Universitāte, kā arī četras Latvijas – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Passive House Latvia, NVO Zaļās Mājas un Strenču pagasta padome – sadarbojas projektā „Active through Passive”, ko līdzfinansē Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2007-2013.

Projekta mērķis ir veicināt ilgtspējīgas, zema energopatēriņa būvniecības principu ievērošanu, tādējādi samazinot enerģijas patēriņu un veicinot valstu enerģētisko neatkarību. Projekta ietvaros tika izstrādāta e-grāmata projektētājiem, arhitektiem un citiem speciālistiem par zemas enerģijas patēriņa ēkām, zema energopatēriņa būvju enerģijas kritēriji un novērtēšanas pamatnostādnes, 6 semināros iedzīvotāji, māju apsaimniekotāji un īpašnieki, pašvaldību speciālisti un citi interesenti tika informēti par dažādiem ar zema enerģijas patēriņa ēku jautājumiem saistītiem tematiem, norosinājās 6 pilot-apmācību kursi speciālistiem no Latvijas un Igaunijas, kā arī tika izstrādāti rasējumi trīs sabiedrisko celtņu pārbūves projektiem.

Kopējās „Active through passive” izmaksas ir 341 017 eiro; Igaunijas – Latvijas programmas finansējums sastāda 289 864 eiro.

Detalizēta informācija par projektu kopumā ir pieejama internetā: www.passivehouse.lv un www.activethroughpassive.eu

Dalība konferencē ir bezmaksas, tās sākums 17.jūnijā plkst. 12:30 „Kalnciema kvartālā” (Kalnciema iela 35, Rīga).

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress