Home » Latvija » Vai Latvijas uzņēmēji var pilnvērtīgi izmantot ES vienotā tirgus iespējas?

Vai Latvijas uzņēmēji var pilnvērtīgi izmantot ES vienotā tirgus iespējas?

Eiropas Savienības vienotais tirgus sniedz plašas uzņēmējdarbības iespējas Latvijas uzņēmumiem 30 valstīs (27 ES dalībvalstīs, Norvēģijā, Islandē un Lihtenšteinā) ar aptuveni 500 milj. patērētāju. Praksē tas nozīmē teritoriju bez iekšējām robežām, kurā nodrošināta preču, pakalpojumu, kapitāla un personu brīva aprite.

Uzņēmēji, vai esat kādreiz jutušies diskriminēti citu valstu tirgos, salīdzinot ar pašmāju uzņēmējiem? Vai ir bijuši kādi birokrātiskie šķēršļi, kas lieguši sekmīgi darboties citā valstī? Vai ir bijušas situācijas, kad nepamatoti tiek apgrūtināts eksports uz citu ES valstu tirgiem?

Šie ir jautājumi, uz kuriem Ekonomikas ministrija ir lūgusi atbildes, nosūtot aptaujas anketu tūkstošiem Latvijas uzņēmēju ar mērķi noskaidrot problēmas, ar kurām saskārušies Latvijas uzņēmēji, veicot uzņēmējdarbību ES vienotajā tirgū, kā arī citos Latvijas eksporta tirgos. Vienlaikus ministrija informējusi uzņēmējus par jau esošajiem problēmu risināšanas veidiem.

Ministrija atgādina, ka jau šobrīd uzņēmējiem ir pieejami vairāki instrumenti, kur meklēt palīdzību, ja tiek ierobežota viņu uzņēmējdarbība citās ES valstīs, piemēram, SOLVIT koordinācijas centrs (www.solvit.eu). Centrs sniedz ātru un praktiski lietderīgu palīdzību iedzīvotāju un uzņēmēju problēmu risināšanā, kas tiem rodas citu dalībvalstu valsts iestādēm nepareizi, kļūdaini piemērojot ES vienotā tirgus regulējumu.

Ekonomikas ministrija aicina ikvienu uzņēmēju un viņus pārstāvošās nozares asociācijas piedalīties šajā aptaujā, sniedzot informāciju gan par uzņēmējdarbības šķēršļiem, gan arī konkrētus priekšlikumus, kas varētu palīdzēt mūsu uzņēmējiem darboties ES valstu un citu valstu tirgos, tādējādi pilnvērtīgi izmantojot ES vienotā tirgus sniegtās iespējas.

Uzņēmēju aptauja tiek organizēta laika posmā no š.g. 1.jūlija līdz 1.septembrim. Aptaujas anketa aizpildāma tiešsaistē, kā arī pieejama EM mājas lapā internetā.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress