Home » Jaunumi, Latvija » Kampars:Valsts prezidents Attīstības bankas izveidi atzīst par prioritāru Latvijas uzņēmējdarbībai

Kampars:Valsts prezidents Attīstības bankas izveidi atzīst par prioritāru Latvijas uzņēmējdarbībai

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 18.augustā, iepazīšanās vizītē tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai pārrunātu aktualitātes ekonomikā, tai skaitā valsts iespējas stimulēt uzņēmējdarbību, tādējādi dodot iespēju veidot Latvijā jaunas darba vietas.

„Valsts atbalsts Latvijas nacionālajiem uzņēmumiem, lai tie varētu attīstīt jaunas ražošanas jaudas un veidot jaunas darba vietas, ir ļoti svarīgs kopējai tautsaimniecības izaugsmei un konkurētspējai ilgtermiņā. Valdības iecere ir veidot vienotu Attīstības banku, kurā tiktu apvienoti esošie finanšu atbalsta instrumenti, t.sk. Latvijas Garantiju aģentūras, Lauku attīstības fonda, Vides atbalsta fonda u.c. resursi, kā arī nākotnē piesaistīts papildus finansējums. Esmu gandarīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš Attīstības bankas izveidi atzīst par prioritāru,” pēc tikšanās ar Valsts prezidentu norāda ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Ministrs informēja prezidentu, ka Attīstības bankas uzdevums būtu sniegt dažāda profila atbalstu uzņēmējiem – eksporta apdrošināšanu, kredītgarantijas, investīcijas pašu kapitālā. Valsts prezidents, atzīstot valdības ieceri par pareizu, aicināja Ministru kabinetu nekavēties un izstrādāt Attīstības bankas stratēģiju, lai tā pilnvērtīgi varētu sākt darboties jau 2012.gadā.

Pēc A.Kampara teiktā, viens no veiksmīgākajiem attīstības finanšu institūcijas izveides piemēriem ir Vācijā, kur 1948.gadā – lai stimulētu valsts atjaunošanu pēckara periodā – tika nodibināta KfW Bankengruppe (KfW). Šī Vācijas attīstības banka šodien ir viena no lielākajām publiskā sektora bankām pasaulē, sniedz konsultācijas par ilgtermiņa ekonomiskās, sociālās un vides aizsardzības attīstības jautājumiem. 2010.gada rudenī Ekonomikas un Finanšu ministrijas noslēdza sadarbības līgumu ar KfW, kas sniedz konsultācijas par uzņēmējdarbības atbalsta institūciju pilnveidošanu un inovatīvu, efektīvu finanšu atbalsta instrumentu izstrādi Latvijā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress