Home » Jaunumi, Latvija » Paraksta saprašanās memorandu par sadarbību Latvijas ekonomisko interešu pārstāvībai ārvalstīs

Paraksta saprašanās memorandu par sadarbību Latvijas ekonomisko interešu pārstāvībai ārvalstīs

9.augustā Ministru kabinetā tika parakstīts Saprašanās memorands par sadarbību starp Ārlietu ministriju (ĀM), Ekonomikas ministriju (EM), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), pārstāvot Latvijas ekonomiskās intereses ārvalstīs.

Uzrunājot klātesošos, ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis atzīmēja, ka memoranda parakstīšana sekmēs saskaņotu, koordinētu rīcību valsts un nevalstisko institūciju sadarbībā, kā rezultātā tiks stiprināta Latvijas uzņēmēju konkurētspēja. Vienlaikus ministrs akcentēja nepieciešamību veidot vienotu informācijas platformu interneta vidē, kur saplūstu visa uzņēmējiem nepieciešamā informācija ārējo tirgu apgūšanai un investīciju piesaistei. Ģ.V.Kristovskis aicināja uzņēmējus lietderīgi izmantot ārlietu dienesta priekšrocības – vēstniecības un goda konsulātus ārvalstīs – mērķtiecīga un profesionāla atbalsta saņemšanai.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsvēra, ka parakstītais memorands stiprinās dialogu ar uzņēmējiem un sekmēs vēl koordinētāku un efektīvāku sadarbību, kas vērsta uz Latvijas ekonomisko izaugsmi. LIAA direktors Andris Ozols pauda pārliecību, ka darba uzdevuma formulēšanā vēstniecību ekonomiskajiem diplomātiem un LIAA pārstāvjiem ārvalstīs ir svarīga izpratne par uzņēmēju interesēm ārējos tirgos, tādējādi ir būtiski, lai tiktu sekmēts valsts institūciju un nevalstiskā sektora dialogs. Savukārt LTRK prezidents Gundars Strautmanis uzsvēra, ka panākumu atslēga ir sadarbība un solidaritāte. LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs akcentēja nepieciešamību konsolidēt spēkus un paplašināt jau esošo sadarbības platformu kopīgu mērķu sasniegšanai.

Kā iepriekš minēts, šis saprašanās memorands paplašina līdz šim esošo trīspusējās sadarbības formātu starp ĀM, EM un LIAA un tā mērķis ir stiprināt dialogu ar uzņēmējiem viņu  interešu pārstāvībā ārējās ekonomiskās diplomātijas un darbības jomā, nodrošināt atgriezenisko saiti uzņēmēju  interešu un viedokļu apzināšanā, veicināt uzņēmēju  informētību par ārējiem tirgiem un iespējam saņemt nepieciešamo atbalstu ārējo tirgu apgūšanā, kā arī veicināt  ārvalstu uzņēmēju interesi par Latvijas eksportspējīgām precēm un pakalpojumiem, un investīciju iespējām Latvijā.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress