Home » Eiropa, Jaunumi » Grodņā ar Latvijas vēstniecības atbalstu notiek reģionālais Latvijas-Baltkrievijas biznesa forums

Grodņā ar Latvijas vēstniecības atbalstu notiek reģionālais Latvijas-Baltkrievijas biznesa forums

28.septembrī Baltkrievijas pilsētā Grodņā sākas 2.reģionālais Latvijas-Baltkrievijas biznesa forums, kurš ir organizēts ar Latvijas vēstniecības atbalstu. Tajā piedalās gandrīz 50 dažādu nozaru Latvijas kompāniju, kā arī Zemkopības ministrijas, LIAA, LTRK Valmieras un Liepājas reģionālo nodaļu pārstāvji, Latvijas-Baltkrievijas Lietišķas sadarbības padomes un Latvijas – Baltkrievijas ekonomisko attiecību veicināšanas biedrības vadītāji.

Savukārt no Baltkrievijas puses plaši pārstāvēti visi vadošie Rietumu reģiona uzņēmumi, kuriem ir interese attīstīt sadarbību ar Latvijas partneriem tādās jomās kā loģistika, celtniecība, augstās tehnoloģijas, sabiedriskā ēdināšana utt.

Foruma ietvaros paredzēta Latvijas uzņēmēju dalība gadatirgus izstādē, kontaktu-kooperācijas biržā “Sadarbība inovācijas un investīcijas jomās starp kaimiņreģioniem”, apaļais galds ar Baltkrievijas kolēģiem, tikšanās ar pilsētas vadību, iepazīšanās ar Grodņas pilsētas vadošajiem uzņēmumiem. Tiek plānots arī, ka foruma otrajā dienā tiks parakstīts sadarbības līgums starp LTRK Liepājas reģionālo nodaļu un Grodņas Rūpniecības un tirdzniecības palātu.

Latvijas vēstniecības Baltkrievijā pārstāvis Kristaps Brusbārdis savā runā foruma atklāšanā uzsvēra Latvijas – Baltkrievijas savstarpējās tirdzniecības pozitīvo dinamiku: pirmajos šā gada sešos mēnešos tā kopumā ir izaugusi par 20%. Vienlaikus Latvijas diplomāts vērsa foruma dalībnieku uzmanību arī uz lielo nerealizēto sadarbības potenciālu tādās jomās kā transports, IT nozare, pārtikas un medikamentu ražošana, dažādu pakalpojumu sektori. Veiksmīgāk minēto attīstīt ļauj arī līdzdalība biznesa forumos ne tikai galvaspilsētās, bet arī reģionālajā līmenī, kam Latvijas puse pievērš īpašu uzmanību. Jau pēc mēneša, 21. un 22.oktobrī, analoģisks pasākums ar Latvijas vēstniecības atbalstu notiks citā Baltkrievijas reģionālajā centrā – Vitebskā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress