Home » Āzija, Jaunumi » Vēstnieks Turcijā pārrunā Latvijas uzņēmēju iespējas piedalīties Izmiras starptautiskājā gadatirgū

Vēstnieks Turcijā pārrunā Latvijas uzņēmēju iespējas piedalīties Izmiras starptautiskājā gadatirgū

9.septembrī noslēdzās vēstnieka Turcijā Aivara Vovera divu dienu reģionālā vizīte Izmirā, kas ir Turcijas otra lielākā ostas pilsēta valsts rietumos. Vizītes ietvaros vēstnieks piedalījās Izmiras 80.starptautiskā gadatirgus (IEF 2011), kas ir senākais un viens no lielākajiem starptautiskajiem gadatirgiem Turcijā, atklāšanā.

Vizītes laikā vēstniekam A.Voveram notika vairākas tikšanās ar Izmiras Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību, kuru laikā, cita starpā, tika pārrunātas Latvijas uzņēmēju iespējas piedalīties nākamajā Izmiras starptautiskajā gadatirgū 2012.gadā.

Izmiras 80.starptautiskā gadatirgus atklāšanā piedalījās Turcijas ekonomikas, tirdzniecības un rūpniecības, transporta, kultūras un tūrisma nozaru ministri, kā arī vairāk nekā desmit dažādu saistīto nozaru ministri no vairākām Eiropas, Āzijas un Amerikas valstīm.

Šogad gadatirgus īpašā partnervalsts ir Austrija, kas gadatirgū piedalās ar savu paviljonu, kuru atklāja Austrijas Republikas augstas amatpersonas.

Izmiras starptautiskais gadatirgus ir daudznozaru starptautiskais gadatirgus, kas ir orientēts uz plašas sabiedrības un uzņēmēju iepazīstināšanu ar potenciālo eksporta un importa produkciju un starptautiskās tirdzniecības iespēju paplašināšanu. Pērn  Izmiras gadatirgu apmeklēja vairāk nekā pusotrs miljons apmeklētāju.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress