Home » Jaunumi, Latvija » LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 10. līdz 16.oktobrim

LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 10. līdz 16.oktobrim

Pirmdien, 10.oktobrī Rīgā tirdzniecības misijā ieradīsies Zviedrijas modes un tekstila tirgotāju asociācijas “Modebutikerna” biedri.
Delegācija, kuru pārstāv 33 Zviedrijas veikalu īpašnieki, apmeklēs Latvijas uzņēmumus „Lare Lini”„ZoFA „un „ArtsTela” , tiksies ar mājas tekstila, modes preču, bērnu apģērbu, trikotāžas izstrādājumu u.c. ražotājiem, lai iepazītos ar lina nozari Latvijā.
Otrdien, 11.oktobrī Rīgā, Viesnīcā Radisson Blu Latvija (Elizabetes ielā 55) notiks uzņēmēju kontaktbirža, kuras laikā Latvijas uzņēmējiem būs iespēja prezentēt savus ražojumus un pārrunāt sadarbības iespējas ar Zviedrijas veikalu īpašniekiem.

Zviedrijas modes un tekstila uzņēmēju delegācijas vizīte noslēgsies ceturtdien, 13.oktobrī.
Trešdien, 12.oktobrī Rencēnos, uzņēmumā SIA “VARIS TOYS” (“Saime”, Rencēnu pag., Burtnieku novadā) viesosies Latvijas skolēni, lai klātienē iepazītu uzņēmumu no praktiskās puses.

LIAA rīkotās skolēnu vizītes Latvijas uzņēmumos turpināsies arī piektdien, 14.oktobrī, kad tiks apmeklēta uzņēmuma „Latvijas Finieris filiāle RSEZ SIA”VEREMS” (Lejas Ančupānos,, Verēmu pag., Rēzeknes novadā).

Latvijas inovatīvo uzņēmumu apmeklējumu turpināsies visu oktobri. Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Trešdien, 12.oktobrī Talsos, Talsu novada Domā (Kareivju ielā 7) un Kuldīgā, Kuldīgas novada Domē (Baznīcas ielā 1) informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros notiks bezmaksas semināri „Atbalsts daudzdzīvokļu māju siltināšanai”.

Kampaņas ietvaros ceturtdien, 13.oktobrī Liepājā, Latviešu biedrības namā (Rožu laukumā 5/6) notiks reģionālā konference „Daudzdzīvokļu māju renovācijas pamatnosacījumi un īstenošana”.

Reģionālās daudzdzīvokļu māju renovācijas dienas visos Latvijas reģionos rīko LIAA un Ekonomikas ministrijas sadarbībā ar reģionālajiem ES struktūrfondu informācijas centriem un Latvijas Pašvaldību savienību. Semināri turpināsies līdz novembra beigām.
Trešdien, 12.oktobrī Frankfurtē (Vācijā) Latvijas uzņēmumi piedalīsies poligrāfijas un grāmatu izstādē “Frankfurt Book Fair 2011”.

LIAA organizētajā Latvijas nacionālajā stendā piedalās Latvijas lielākās izdevniecības: „Zvaigzne ABC”, „Apgāds Kontinents” un „Jumava”, poligrāfijas uzņēmumi: „Preses Nams Baltic” un „Veiters”, kā arī ir pārstāvēti: Latvijas Literatūras Centrs, Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācija un Latvijas grāmatizdevēju asociācija.
Frankfurtes grāmatu izstāde ir viena no būtiskākajām grāmatu nozares izstādēm pasaulē, kuru ik gadus apmeklē ap 300 tūkstoši cilvēku no 100 pasaules valstīm. Izstādē ar stendu piedalās vairāk kā 7 300 uzņēmumu, bet izstādes aktivitātēm seko vairāk kā 10 tūkstoši žurnālistu.
Izstādes laikā notiek arī daudzi tematiskie pasākumi, kas veltīti dažādām ar grāmatniecību saistītām tēmām. Piektdien, 14.oktobrī „Jumava” rīkos jaunākās grāmatas par R.Paulu atvēršanas svētkus, kuras laikā uz stendu tiek aicināta krieviski runājošo auditoriju.
Poligrāfijas un grāmatu izstāde noslēgsies svētdien, 16.oktobrī.
Trešdien, 12.oktobrī Cēsīs, Cēsu Pieaugušo izglītības centrā (Raunas ielā 4) notiks bezmaksas seminārs skolēnu mācību uzņēmumu konsultantiem un pedagogiem.
Seminārā tiks apskatītas tēmas, kas papildinātu pedagogu zināšanas, lai rosinātu jauniešus kļūt par uzņēmējiem – informācija par Latvijas zinātnieku sasniegumiem dabas, dzīvības un inženierzinātnēs, inovatīvo ideju (preču un pakalpojumu) piemēri, jaunu ideju ģenerēšanas metožu apskats, stereotipi par uzņēmējdarbību, inovācijas atbalsta iespējas, skolēnu mācību uzņēmumu labās prakses piemēri un citi temati, kas saistīti ar semināra dalībnieku prasmju pilnveidošanu pamata un vidējās izglītības iestāžu izglītojamo intereses veicināšanai par inovatīvu uzņēmējdarbību.
Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Ceturtdien, 13.oktobrī Rīgā, LIAA 2. stāva konferenču zālē (Pērses ielā 2) notiks bezmaksas seminārs “Kvalitatīva projekta ieviešana programmā “Jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešana ražošanā””

Seminārā tiks stāstīta praktiska informācija par programmas projekta īstenošanas nosacījumiem – grāmatvedības uzskaiti, maksājumu veikšanu, publicitātes prasībām, mantas apdrošināšanu, pārbaužu veikšanas kārtību, atskaišu iesniegšanu. Semināra mērķauditorija ir komersanti, kam ir apstiprināti projektu iesniegumi un kuri ir noslēguši vai tuvākajā laikā noslēgs ar LIAA līgumus par projektu īstenošanu minētajā programmā 2. projektu iesniegumu atlases kārtā.
Piektdien, 14.oktobrī un sestdien, 15.oktobrī Liepājā, Liepājas Universitātē (Lielā ielā 14) notiks otrās inovācijas dienas Latvijas augstskolu studentiem „Ar ideju azotē…”.

Inovācijas dienu ietvaros dalībniekiem būs iespēja piedalīties diskusijās ar ekspertiem par radošumu uzņēmējdarbībā, uzklausīt jauniešu, kuriem jau ir izdevies izveidot savus uzņēmumus, pieredzi, dalīties domās par to, kāda nozīme ir komandas veidošanai veiksmīgai uzņēmējdarbības attīstībai.

Pasākuma laikā interesenti varēs apmeklēt prezentācijas par inovāciju un tās ietekmi uz uzņēmējdarbības attīstību un labklājības veicināšanu, tāpat tiks sniegta praktiska informācija par atbalsta iespējām uzņēmējdarbības uzsācējiem. Studentiem būs iespēja apmeklēt Liepājas uzņēmumus un uzdot sev interesējošos jautājumus to vadītājiem. Inovācijas dienu ietvaros tiks rīkota arī zinātnes kafejnīca par viedajiem materiāliem.
Piektdien, 14.oktobrī Anžē (Francijā) Latvijas uzņēmumi piedalīsies vadošajā koka konstrukciju izstādē „Salon Maison Bois 2011”.

LIAA organizētajā Latvijas nacionālajā stendā piedalīsies 8 uzņēmumi: „BMB Invest”, „KL nami”, „FAP tachnology”, Warss+”, „Aquarium projects”, „Husvik”, „TIVO”, „Annushkanu Factory”.

Izstāde „Salon Maison Bois” ir viena no vecākajām un atpazīstamākajām šāda veida izstādēm Francijā, kas notiek jau kopš 1999.gada. 2010. gadā izstādē piedalījās 267 dalībnieki no Kanādas, Austrijas, Vācijas, Igaunijas, Beļģijas, Luksemburgas, Latvijas, un citām valstīm. Kopumā izstādi pagājušajā gadā apmeklēja 20 000 apmeklētāju. Katru gadu tajā piedalās būvnieki, arhitekti, jumtu, grīdu, logu, durvju un kāpņu izgatavotāji, galdnieki, dažādu izolācijas un kurināmo produktu jomas pārstāvji, kā arī mājas iekšējās un ārējās apdares produkcijas ražotāji un instalētāji, neiztrūkstoša ir arī koka māju ražotāju klātbūtne.

Izstādes noslēgsies pirmdien, 17.oktobrī.
Piektdien, 14.oktobrī Saldū, Saldus novada Domē (Avotu ielā 12) notiks bezmaksas seminārs vidējās izglītības iestāžu skolēniem, kuri ir nākotnē plāno veidot savu uzņēmumu.

Seminārā tiks apskatītas tēmas, kas varētu virzīt jauniešus kļūt par uzņēmējiem, attīstīt un īstenot savas radošās biznesa idejas, rosināt interesi par uzņēmējdarbības uzsākšanu pēc izglītības iegūšanas un papildināt skolā gūtās teorētiskās zināšanas ekonomikā.

Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Piektdien, 14.oktobrī Saldū, Druvas vidusskolā (Skolas ielā 2, Saldus pag., Saldus novadā) notiks bezmaksas divu dienu intensīvi – radošie semināri programmas „Skolēnu mācību uzņēmumi” dalībniekiem.

2 dienu semināros paredzēts apskatīt tēmas – radošuma jēdziens un izpausmes, radošās biznesa attīstības metodes un to labās prakses piemēri, jaunu produktu virzīšana tirgū un konkurētspējas veicināšana, komunikācijas un lēmumu pieņemšanas metodes, prezentēšanas prasmes un skolēnu mācību uzņēmuma darbības attīstības plāna izstrāde.

Seminārs turpināsies arī sestdien, 15.oktobrī. Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Seko LIAA jaunumiem: www.liaa.gov.lv, kā arī Twitter : LIAALatvija (twitter.com/liaalatvija)

 

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress