Home » Jaunumi, Latvija » LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 17. līdz 23.oktobrim

LIAA notikumu kalendārs laika posmā no 2011.gada 17. līdz 23.oktobrim

Pirmdien, 17.oktobrī Diseldorfā (Vācijā) sāksies 7.starptautiskais Eiropas rūpniecības stratēģiju samits „7th Annual European Manufacturing Strategies Summit 2011”, kurā būs pārstāvēts Latvijas nacionālais stends.

Latvijas nacionālajā stendā piedalīsies SIA „Molport” un SIA „Baltic Scientific Instruments”, kuri kopā ar LIAA prezentēs Latviju kā pozitīvu piemēru zinātnes un pētniecības potenciāla izmantošanai un pārtapšanai konkurētspējīgos produktos. Paralēli izstādei notiks arī LIAA vadītā darba grupa par zinātnes un pētniecības potenciāla atklāšanu un izmantošanu biznesā.

Šogad samitā piedalīsies vairāk kā 300 rūpnieciskās ražošanas stratēģijas sfēras profesionāļu, kas pārstāvēs aizsardzība un gaisa telpa; transporta; medicīnas iekārtu; farmācijas; inženierkomunikācijas; Hi-Tech; IT, u.c nozares. Samits noslēgsies trešdien, 19. oktobrī.

Latvijas uzņēmēju dalība stendā tiek atbalstīta Eiropas Reģionālā attīstības fonda Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.
Otrdien, 18.oktobrī sāksies Ekonomikas ministrijas un LIAA rīkotā konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2011” iesniegto pieteikumu izvērtēšanas 2.kārta, kurā ietilpst uzņēmumu apmeklējumi un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, intervijas ar uzņēmējiem.

Žūrijas komisijas locekļi apmeklēs uzņēmumus – Karšu izdevniecība Jāņa Sēta, PAA un Computer Hardware Design.

Žūrijas komisija visus konkursa 2.kārtai izvirzītos uzņēmumus klātienē apmeklēs laika posmā līdz š.g.15.novembrim.
Otrdien, 18.oktobrī Valmierā, uzņēmumā AS „Valmieras stikla šķiedra” (Cempu ielā 13) viesosies Latvijas skolēni, lai klātienē iepazītu uzņēmumu no praktiskās puses.

LIAA rīkotās skolēnu vizītes Latvijas inovatīvajos uzņēmumos turpināsies arī trešdien 19.oktobrī, kad Ventspilī tiks apmeklēts uzņēmums SIA “Dendrolight Latvia” (Kustes dambī 32, un ceturtdien, 20.oktobrī, kad Latvijas skolēni Liepājā apmeklēs uzņēmumus SIA ‘’Lauma Fabrics’’ (Ziemeļu ielā 19) un SIA “Liepājas Stikla centrs” (Pulvera ielā 28).

Latvijas skolu izglītojamo intereses par inovatīvajiem uzņēmumiem rosināšanas pasākumi tiek īstenoti inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Trešdien, 19.oktobrī Rīgā, Swedbank centrālajā ēka (Balasta dambī 1a, 2. stāva konferenču zālē) notiks bezmaksas seminārs “Biznesa iespējas tuvajos kaimiņos – Baltkrievijā”

Seminārā interesenti tiks iepazīstināti ar Baltkrievijas tirgus īpatnībām un attīstības tendencēm, tiks sniegti derīgi padomi tiem, kas plāno attīstīt biznesa aktivitātes Baltkrievijas tirgū.

Semināru rīko LIAA sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu Latvijā un Swedbank.
Trešdien, 19.oktobrī Rīgā, LIAA 2. stāva konferenču zālē (Pērses ielā 2) notiks bezmaksas seminārs “Kā sagatavot un ieviest projektu programmā “Pasākumi centralizētās siltumapgādes sistēmu efektivitātes paaugstināšanai””

Seminārā apmeklētāji tiks informēti par aktivitātes projektu vērtēšanas kritērijiem, projekta ieviešanas prasībām, kā arī sniegtas atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par aktivitāti.

Trešdien, 19.oktobrī Lillestremu (Norvēģijā) sāksies lielākā starptautiskā būvniecības un būvmateriālu ražotāju izstāde „Bygg Reis Deg – 2011”, kurā būs pārstāvēts arī Latvijas nacionālais stends.

Izstādē Latvijas nacionālajā stendā piedalās 6 kompānijas – GLASTIK, ARBO, VIAS-MODULAR HOUSES, TENAPORS, WINDOWS FACTORY un WOODCON.

Izstāde tiek rīkota reizi 2 gados kopš 1954.gada. 2009. gadā izstādē piedalījās 416 dalībnieki. Izstādi apmeklēja aptuveni 41 400 apmeklētāju. Izstādē pārstāvētās produktu grupas: Celtniecības materiāli un profesionālais aprīkojums, virtuves, apkures, ventilācijas un santehnikas iekārtas, apgaismes ķermeņi, dzīvojamās mājas un to risinājumi, kā arī citi produkti un pakalpojumi celtniecības nozarē. Izstāde noslēgsies svētdien, 23.oktobrī.

Latvijas uzņēmēju dalība stendā tiek atbalstīta Eiropas Reģionālā attīstības fonda Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.
Ceturtdien, 20.oktobrī Lillestremu (Norvēģijā) sāksies Latvijas būvniecības uzņēmumu un būvmateriālu ražotāju uzņēmumu tirdzniecības misija un Norvēģiju.

Tirdzniecības misijā piedalīsies uzņēmumi MUSMARK, ALUPRO un LP PROJEKTI.

Vizītes laikā Latvijas uzņēmējiem LIAA ārējās ekonomiskā pārstāvniecības Norvēģijā vadītāja prezentēs nozares sektoru, kompāniju Merisma Tax informēs par būvniecības noteikumiem un atļaujām Norvēģijā. Tāpat ir plānotas tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Vizītes izskaņā uzņēmēji apmeklēs nozares izstādi Bygg Reis Deg 2011.

Latvijas uzņēmēju dalība tirdzniecības misijā tiek atbalstīta Eiropas Reģionālā attīstības fonda Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta „Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas” ietvaros.
Ceturtdien, 20.oktobrī Rīgā, viesnīcā „Alberts” (Dzirnavu ielā 33) notiks Latvijas augstskolu izstrādāto tehnoloģiju komercializēšanas piedāvājumu prezentācijas uzņēmējiem „Latvijas zinātnieku un uzņēmēju kontaktbirža”.

Kontaktbiržā tiks prezentēti Latvijas augstskolās sagatavotie tehnoloģiju komercializācijas piedāvājumi, kuriem zinātnieki ir ieinteresēti piesaistīt uzņēmējus/sadarbības partnerus un investorus.

Kontaktbiržu rīko LIAA sadarbībā ar SIA „MM Studija” un SEB banku, atbalsta programmas „Pasākumi motivācijas celšanai inovācijām un uzņēmējdarbības uzsākšanai” ietvaros.

Ceturtdien, 20.oktobrī Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala (Ķīpsalas ielā 8) sāksies izstāde “Māja. Dzīvoklis 2011”, kurā ar informatīvo stendu piedalīsies arī LIAA.

Izstādē ar stendu piedalīsies arī LIAA un Ekonomikas ministrija, kuri izstādes apmeklētājus informēs par programmas „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi 9. kārta” pamatnosacījumiem. Izstāde turpināsies līdz svētdienai, 23.oktobrim.
Piektdien, 21.oktobrī Rīgā, LIAA 2. stāva konferenču zālē (Pērses ielā 2) notiks bezmaksas seminārs “Jaunas tendences atkritumu pārstrādē. Lielbritānijas pieredze”.

Seminārā uzņēmumi, kas darbojas atkritumu apsaimniekošanas un biogāzes ražošanas jomās tiks iepazīstināti ar Lielbritānijas pieredzi un jaunākajām tendencēm atkritumu poligonu apsaimniekošanā un anaerobas pārstrādē.

Semināru rīko LIAA sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu Latvijā un Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociāciju.
Piektdien, 21.oktobrī Jelgavā, Jelgavas 4.vidusskolā (Akmeņu ielā 1) notiks bezmaksas seminārs „Skolēnu mācību uzņēmumi” dalībniekiem. Seminārs paredzēts vidējās izglītības iestāžu skolēniem, kuri ir nākotnē plāno veidot savu uzņēmumu .

Seminārā tiks apskatītas tēmas, kas varētu virzīt jauniešus kļūt par uzņēmējiem, attīstīt un īstenot savas radošās biznesa idejas, rosināt interesi par uzņēmējdarbības uzsākšanu pēc izglītības iegūšanas un papildināt skolā gūtās teorētiskās zināšanas ekonomikā.

Semināru rīko LIAA Sadarbībā ar SIA „Firma L4” un SIA „Konsorts”. Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Piektdien, 21.oktobrī Jelgavā, Jelgavas 4.vidusskolā (Akmeņu ielā 1) notiks bezmaksas divu dienu intensīvi – radošie semināri vidējās izglītības iestāžu 10.-12.klašu skolēniem, kas mācās ekonomikas novirziena klasēs un piedalās programmā „Skolēnu mācību uzņēmumi”.
2 dienu semināros paredzēts apskatīt tēmas – radošuma jēdziens un izpausmes, radošās biznesa attīstības metodes un to labās prakses piemēri, jaunu produktu virzīšana tirgū un konkurētspējas veicināšana, komunikācijas un lēmumu pieņemšanas metodes, prezentēšanas prasmes un skolēnu mācību uzņēmuma darbības attīstības plāna izstrāde. Seminārs turpināsies arī sestdien, 22.oktobrī.

Semināru rīko LIAA Sadarbībā ar SIA „Firma L4” un SIA „Konsorts”. Pasākums tiek īstenots inovatīvas uzņēmējdarbības Motivācijas programmas ietvaros.
Seko LIAA jaunumiem: www.liaa.gov.lv, kā arī Twitter : LIAALatvija (twitter.com/liaalatvija)

 

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress