Home » Jaunumi, Latvija » Plāno veicināt Latvijas un Centrālamerikas reģiona sadarbību

Plāno veicināt Latvijas un Centrālamerikas reģiona sadarbību

24.oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar Nikaragvas Republikas vēstnieku Latvijā Rikardo Nogueru (Ricardo José Alvarado Noguera), kas Latvijā ieradies akreditācijas vizītē.

Valsts sekretārs informēja, ka līdzšinējā Latvijas sadarbība ar Nikaragvu notikusi Eiropas Savienības un Centrālamerikas dialoga ietvaros, bet Latvijai ir interese paplašināt attiecības ar Centrālamerikas valstīm arī divpusējā līmenī. Valsts sekretārs apsveica Rikardo Nogueru kā pirmo Nikaragvas vēstnieku Latvijā un atzīmēja, ka Nikaragva bija viena no pirmajām Latīņamerikas valstīm, kura 1991.gadā atzina Latvijas neatkarību.

Valsts sekretārs aicināja attīstīt ekonomiskos kontaktus un sadarbību Latvijas un Centrālamerikas, tajā skaitā, Nikaragvas uzņēmēju starpā, norādot uz Latvijas kā tranzīta valsts iespējām. Šobrīd tirdznieciskie kontakti bāzējas uz atsevišķiem darījumiem, piemēram, Krievijas automašīnu ražotājs ,,AvtoVAZ’’ caur Rīgas Tirdzniecības ostu uz Nikaragvu eksportē Lada automašīnas.

Tikšanās laikā valsts sekretārs un Nikaragvas vēstnieks pārrunāja sadarbību starptautiskās organizācijās, kā arī situāciju Centrālamerikas reģionā.

Papildus akreditācijai pie Latvijas prezidenta Andra Bērziņa, vizītes ietvaros vēstniekam plānotas tikšanās arī ar Saeimas priekšsēdētājas vietnieku Andreju Klementjevu, Ārlietu ministrijas politisko direktoru Andri Razānu, kā arī Latvijas institūta, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Okupācijas muzeja apmeklējums.

Nikaragvas vēstnieks rezidē Helsinkos un  ir akreditējies Somijā, Dānijā, Īrijā, Igaunijā un Lietuvā.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress