Home » Eiropa, Izstādes, Jaunumi, Pasākumi » Latvijas vēstnieks Nīderlandē un LIAA Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības vadītāja apmeklē Nīderlandes dizaina nedēļu

Latvijas vēstnieks Nīderlandē un LIAA Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības vadītāja apmeklē Nīderlandes dizaina nedēļu

24.oktobrī Latvijas vēstnieks Nīderlandes Karalistē Māris Klišāns kopā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) Ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Nīderlandē vadītāju Ritu Rozīti pēc Nīderlandes Ekonomikas, lauksaimniecības un inovāciju ministrijas ielūguma apmeklēja  Dutch Design Week (Nīderlandes dizaina nedēļu) Nīderlandes pilsētā Eindhovenā (Eindhoven).

Dutch Design Week ir īpaši nozīmīgs pasākums Nīderlandes dizaineriem, māksliniekiem un citiem radniecīgo nozaru pārstāvjiem. Izstādē pārstāvēts plašs projektu spektrs – no automašīnām un medicīnas iekārtām līdz izsmalcinātiem rokdarbiem. Izstādi ievērojamu un spilgtu dara tradicionālā un industriālā dizaina apvienošana. Pasākuma ietvaros notiek arī kontaktbirža, kuras mērķis ir iepazīstināt un veicināt sadarbību starp jaunajiem dizaineriem un ražotājiem. Šis pasākums ir salīdzināms ar Latvijas profesionālo konkursu Gada balva dizainā, vairāk koncentrējoties uz dizaina ideju ieviešanu tirgū, izrādot dizaineru veidojumus gan profesionālai, gan vispārējai publikai. Dizaina ieviešana tirgū bija arī viens no galvenajiem tematiem vēstnieka un izstādes organizētāju sarunā.Dutch Design Week nav domāta tikai vietējā dizaina sasniegumu novērtēšanai, bet arī pilda svarīgu lomu, lai veicinātu vietējo mākslinieku atpazīšanu starptautiskā mērogā. Pasākums ievērojamu finansiālu atbalstu gūst no lielajiem Eindhovenas uzņēmumiem, ABN AMRO bankas,  gan no Nīderlandes Ekonomikas, lauksaimniecības un inovāciju ministrijas.

Eindhovenas pilsētai piemīt rūpniecisks raksturs, tajā atrodas kompāniju PhilipsPhilips Design un DAF galvenie biroji un ražotnes. 2011.gadā Intelligent Community Forumstarp 400 pasaules reģioniem piešķīra Eindhovenai balvu „Intelligent Community of the Year 2011”. Pilsētas mērķis ir kļūt par nacionālās rūpniecības un dizaina citadeli, jo tajā veiksmīgi sadzīvo gan rūpniecība, gan arī izglītība – Eindhovenas Dizaina akadēmija un Eindhovenas Tehnoloģiju universitāte. Dutch Design Week ir šo faktoru lieliskā apvienojuma rezultāts.

Minētais pasākums notiek jau desmito gadu. Izstādes un saistītie tematiskie sarīkojumi nedēļas garumā notiek četrās galvenajās norises vietās (veco fabriku rajonā) un vairākos desmitos visdažādāko vietu pilsētā.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress