Home » Baltija, Jaunumi, Lietuva » Ārlietu ministrs dosies darba vizītē uz Lietuvu

Ārlietu ministrs dosies darba vizītē uz Lietuvu

4.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs dosies darba vizītē uz Lietuvu. Vizītes ietvaros paredzētas tikšanās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti (Dalia Grybauskaitė), premjerministru Andrju Kubiļu (Andrius Kubilius) un ārlietu ministru Audroņu Ažubali (Audronius Ažubalis).

Ar Lietuvas valsts augstākajām amatpersonām plānots pārrunāt abu valstu divpusējo attiecību jautājumus, reģionālo sadarbību, Eiropas Savienības dienas kārtības jautājumus, sadarbību starptautiskajās organizācijās,  drošības politikas jautājumus, kā arī aktualitātes enerģētikas un ekonomikas jomā.

Latviju un Lietuvu saista ciešas un draudzīgas kaimiņattiecības, kas sakņojas vēsturiskajā mantojumā un kultūras tradīcijās. Lietuva ir Latvijas nozīmīgākā ārējās tirdzniecības partnervalsts, jau vairākus gadus nemainīgi ieņemot pirmo vietu Latvijas importā un eksportā. Latvijas eksports uz Lietuvu ir sasniedzis pirmskrīzes līmeni, šī gada pirmajā pusgadā pieaugot par vairāk nekā 50% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

Abu valstu politiskais dialogs ir regulārs un aktīvs visdažādākajos līmeņos, ar kopīgām interesēm Baltijas jūras reģionā, ES un NATO ietvaros.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress