Home » Baltija, Jaunumi » Pavļuts dosies darba vizītēs uz Igauniju un Lietuvu pārrunāt ekonomisko sadarbību

Pavļuts dosies darba vizītēs uz Igauniju un Lietuvu pārrunāt ekonomisko sadarbību

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts tuvākās nedēļas laikā dosies darba vizītēs uz Igauniju un Lietuvu, lai tiktos ar abu valstu ekonomikas ministriem un pārrunātu aktuālos ekonomiskās sadarbības jautājumus, tai skaitā reģionālas nozīmes enerģētikas projektu virzību.

D.Pavļuts norāda: “Latvija un Igaunija ir ne tikai mūsu kaimiņvalstis, bet arī Latvijas nozīmīgākās ekonomiskās sadarbības partnervalstis, ar kurām kopā īstenojami nozīmīgi projekti, tostarp enerģētikas jomā. Latvijai ļoti svarīgs jautājums ir sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projekts. Tāpat vēlos ar saviem Baltijas kolēģiem diskutēt par to, kā labāk parādīt investoriem Baltijas reģionu kā ekonomiski aktīvu, dinamisku un inovatīvu, un kā veidot un efektīvāk aizstāvēt kopīgu nostāju enerģētiskās neatkarības stiprināšanai.”

Šī gada 4.novembrī D.Pavļuts dosies darba vizītē uz Igauniju. Tikšanās laikā ar Igaunijas ekonomisko attiecību un komunikāciju ministru Juhanu Partu (Juhan Parts) plānots pārrunāt abu valstu divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumus, sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projekta attīstību Latvijā, kā arī Baltijas Ministru padomes (BMP) sanāksmes, kas plānota šī gada 10.novembrī Tallinā, darba kārtību.

Savukārt šā gada 9.novembrī plānota D.Pavļuta darba vizīte Lietuvā un tikšanās ar Lietuvas enerģētikas ministru Arvidas Sekmokas (Arvydas Sekmokas) un Lietuvas ekonomikas ministruRimantu Žilius (Rimantas Žylius). Galvenā sarunu tēma – sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projekts Latvijā. D.Pavļuts plāno aizstāvēt pozīciju, ka šāds reģionāli nozīmīgs projekts ir īstenojams tieši Latvijā. Tiks pārrunāta arī abu valstu ekonomiskās sadarbības tālāka paplašināšana, kā arī Baltijas Ministru padomes 10.novembrī plānotā dienas kārtība.

Papildu informācijai:
Latvijas – Igaunijas ekonomiskā sadarbība 2010.gadā 
Latvijas – Igaunijas ekonomiskā sadarbība 2011.gada 1.pusgadā 
Latvijas- Lietuvas ekonomiskā sadarbība 2010.gadā  
Latvijas – Lietuvas ekonomiskā sadarbība 2011.gada 1.pusgadā  

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress