Home » Jaunumi, Latvija » Ekonomikas ministrs ar ASV vēstnieci Latvijā vienojas par ciešāku ekonomisko sadarbību

Ekonomikas ministrs ar ASV vēstnieci Latvijā vienojas par ciešāku ekonomisko sadarbību

Vakar ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere iepazīšanās tikšanās laikā vienojās par nepieciešamību veidot ciešāku ekonomisko sadarbību, tostarp, veicinot investīciju plūsmu starp abām valstīm.

Abas puses bija vienisprātis, ka līdzšinējā divpusējā sadarbība bijusi veiksmīga, ko apliecina arī pieaugošie ārējās tirdzniecības rādītāji. Vienlaikus tika atzīts, ka sadarbībai vēl ir liels izaugsmes potenciāls un no attiecību stiprināšanas ieguvējas būs abas valstis.

„Pozitīvi, ka tirdzniecības apjomi starp Latviju un ASV pieaug, bet tam vēl ir liels potenciāls, tāpēc sadarbība starp abām valstīm ir jāstiprina, īpaši jomās, kas attiecas uz investīciju plūsmu, biznesa kontaktiem, tehnoloģiju pārnesi un inovācijām, kā arī transportu, enerģētiku un tūrismu,” uzsvēra D.Pavļuts.

Arī ASV vēstniece Latvijā apliecināja, ka tālākai sadarbībai ir jākļūst vēl ciešākai, paužot gatavību palīdzēt ASV investīciju piesaistīšanai Latvijā. Viņa atzinīgi novērtēja Latvijas sasniegto uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, par ko liecina, piemēram, pozīciju uzlabošanās „Doing Bussines” indeksā, taču norādīja, ka joprojām ir jautājumi, kuros nepieciešams lielāks progress.

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs iepazīstināja vēstnieci ar savu redzējumu par modernas industriju politikas veidošanu Latvijā, kas būtu vērsta uz izaugsmes, kvalitatīvu investīciju un inovāciju veicināšanu tautsaimniecībā. Tāpat puses šodien pārrunāja enerģētikas un intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jautājumus.

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijas ārējās tirdzniecības apjoms ar ASV sasniedza 210,9 miljonus ASV dolāru (107,34 miljonus latu), tostarp, eksports veidoja 128,1 miljonus ASV dolāru (65,2 miljonus latu) un imports 82,8 miljonus ASV dolāru (42,14 miljonus latu). Gada pirmajos sešos mēnešos ASV investīcijas Latvijā veidojušas 375,3 miljonus ASV dolāru (191 miljonu latu).

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress