Home » Jaunumi, Latvija » Uzņēmēji diskutē ar Ēģiptes vēstnieku Latvijā

Uzņēmēji diskutē ar Ēģiptes vēstnieku Latvijā

22.novembrī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Ārlietu ministriju (ĀM) LTRK Namā organizēja apaļā galda diskusiju ar Ēģiptes vēstnieku Latvijā Muhamedu Osamu Taha Elmagdaubu (Mohamed Osama Taha Elmagdoub), kurš rezidē Stokholmā, un vēstnieka vietnieci Imanu El Banhavu (Iman El-Banhawy). Diskusijā piedalījās uzņēmēji un profesionālo apvienību, kā arī augstākās izglītības iestāžu pārstāvji.

Diskusijas ietvaros tika pārrunāta līdzšinējā sadarbība, kā arī analizēti divpusējo attiecību attīstību kavējošie faktori, kuru atrasināšanai nepieciešama Ēģiptes valdības iestāžu iesaiste un rīcība.

Vēstnieks pozitīvi novērtēja Latvijas uzņēmēju un apvienību pārstāvju prezentācijas, kā arī apsolīja pievērsties identificēto problēmjautājumu lokam un rast piemērotas atslēgas to ātrākai atrisināšanai. Vēstnieks arī minēja, ka neskatoties uz pašreiz nestabilo politisko situāciju Ēģiptē, tas nekādā veidā netraucēs divpusējo ekonomisko attiecību attīstībai. „Pārmaiņu ceļš ir grūts, bet grūtības ir īslaicīgas un tās ir pozitīvi jāvērtē, ar skatu uz nākotnes panākumiem sabiedrības labklājības līmeņa celšanā un saliedētības stiprināšanā,” – tā Ēģiptes vēstnieks Latvijā.

Latvijas uzņēmēji diskusijas gaitā vairākkārtīgi atsaucās uz Latvijas vēstnieka Ēģiptē Māra Selgas neatsveramo atbalstu uzstādīto ārējās tirdzniecības mērķu sasniegšanā, kā arī atzinīgi novērtēja apaļā galda diskusijas formātu un apspriesto jautājumu tālākās attīstības virzību.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress