Home » Eiropa, Jaunumi » Vēstnieks Polijā Krakovā pārrunās sadarbības iespējas ar Latviju ekonomikas, kultūras un izglītības jomā

Vēstnieks Polijā Krakovā pārrunās sadarbības iespējas ar Latviju ekonomikas, kultūras un izglītības jomā

8. un 9.novembrī ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Polijā Einars Semanis darba vizītē apmeklēs Krakovu. Vizītes laikā plānotas tikšanās ar Krakovas pilsētas mēru Jaceku Maihrovski (Jacek Majchrowski), Mazpolijas reģiona (vojevodistes) vojevodu Stanislavu Kraciku (Stanisław Kracik), Mazpolijas reģiona maršaleku Mareku Sovu (Marek Sowa), Krakovas arhieparhijas kardinālu Staņislavu Dzivišu (Stanisław Dziwisz), Krakovas Ekonomiskās universitātes rektoru profesoru Romanu Niestroju (Roman Niestrój) un Jagelonas universitātes rektoru profesoru Karolu Musiolu (Karol Musioł). Tikšanos laikā plānots pārrunāt turpmākas sadarbības formas un virzienus galvenokārt ekonomikas, kultūras un izglītības jomā starp Krakovu un Latvijas pilsētām.

Krakova ir otra lielākā Polijas pilsēta ar aptuveni 800 tūkstoš iedzīvotāju. Kā kādreizējai galvaspilsētai un vēstures gaitā vienam no lielākajiem Eiropas kultūras un izglītības centriem tai ir bagātas izglītības un kultūras tradīcijas. 2000.gadā Krakovai kopā ar četrām citām plaši pazīstamajām pilsētām Eiropā tika piešķirts Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss.

Latvijas vēstnieka darba vizīte notiek vienlaikus ar sagatavošanas darbiem Latvijas Goda konsulāta atklāšanā. Latvijas delegāciju Krakovā uzņems topošais Latvijas goda konsuls Krakovā Rafals Bžoska (Rafał Brzoska). Iepazīšanās vizītē vēstnieku Einaru Semani pavadīs Latvijas Republikas vēstniecības Polijas Republikā atbildīgais par ekonomiskajiem jautājumiem Jans Kevišs-Petuško.

 

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress