Home » Jaunumi, Latvija » Latvija un Itālija attiecības vērtē kā ļoti labas

Latvija un Itālija attiecības vērtē kā ļoti labas

29.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Itālijas vēstnieku Latvijā Džovanni Polici (Giovanni Polizzi).

Ministrs un Itālijas vēstnieks pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, kuras novērtēja kā ļoti labas, un vienlaikus uzsvēra sadarbības paplašināšanas nepieciešamību, ņemot vērā abu valstu atrašanos vienā ES prezidējošo valstu trio, 2014. un 2015.gadā.

Attiecībā uz sadarbību ekonomikā vēstnieks pauda savu apņemšanos veicināt Itālijas investīciju piesaisti Latvijā. Ministrs un vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas dalību „World EXPO 2015” izstādē, kas notiks Milānā, Itālijā.

Kā būtisku sadarbības lauku vēstnieks saredz Latvijas un Itālijas sadarbību kultūras jomā, it īpaši, ņemot vērā Rīgas Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu 2014.gadā.

Ņemot vērā Eiropadomes tuvošanos, ministrs un vēstnieks pārrunāja aktuālo situāciju ES saistībā ar pasākumiem, kas saistīti ar ES daudzgadu budžetu un situācijas stabilizēšanu eirozonā.

Džovanni Polici ir dzimis 1951.gada 30.septembrī Itālijā. Precējies. Akreditēts Latvijā kopš 2011.gada 25.oktobra. Karjera Itālijas Ārlietu ministrijā kopš 1974.gada 1.septembra. Iepriekš strādājis vēstniecībās Bonnā, Budapeštā, Maskavā, Bernē. Bijis vēstnieks Kotdivuārā. Šis ir otrais vēstnieka postenis.

 

Atslēgas vārdi: ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress