Home » Jaunumi, Latvija » Latvija vēlas padziļināt attiecības ar Franciju, apstiprinot Rīcības plānu

Latvija vēlas padziļināt attiecības ar Franciju, apstiprinot Rīcības plānu

27.decembrī valdība lēma par Politiskās deklarācijas par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību Rīcības plāna projekta apstiprināšanu.

Rīcības plāns apliecina politisko gribu padziļināt attiecības un detalizē divpusējās attiecības, nosakot Latvijas un Francijas politisko sadarbību, sadarbību ekonomikas, zemkopības, transporta, enerģētikas, iekšējās un ārējās drošības, kultūras un zinātnes jomās, kā arī sadarbību Frankofonijas ietvaros. Rīcības plāna mērķi iekļauj tradicionālo starpvalstu sadarbības ietvaru paplašināšanu, liekot uzsvaru uz Eiropas dimensiju un tiecoties pēc priviliģētas sadarbības un finansējuma kopējām aktivitātēm un reģionālās sadarbības attīstīšanai visās jomās. Tādējādi īpaša uzmanība tiks veltīta kontaktiem, pieredzes apmaiņai un sadarbībai starp Latvijas un Francijas teritoriālajām vienībām.

Rīcības plāns papildina 2008.gada 23.maijā premjerministru parakstīto Politisko deklarāciju par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību, un to plānots parakstīt ārlietu ministru līmenī nākamā gada sākumā.

 

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress