Home » Eiropa, Jaunumi » Latvijas vēstniece Beļģijā tiekas ar Beļģijas zāļu vairumtirgotājiem

Latvijas vēstniece Beļģijā tiekas ar Beļģijas zāļu vairumtirgotājiem

6.decembrī Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce – Līcīte rīkoja tikšanos ar Beļģijas zāļu vairumtirgotājiem, lai izzinātu Latvijas zāļu ražotāju un Beļģijas vairumtirgotāju sadarbības iespējas.

Vēstniece iepazīstināja vairumtirgotājus ar biznesa iespējām Latvijā. Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāve Nīderlandē Rita Rozīte prezentēja Latvijas farmācijas sektoru un sadarbības iespējas ar Latvijas zāļu ražotājiem. Vairumtirgotāju pārstāvji informēja par vairumtirdzniecības sistēmas darbību Beļģijā, kā arī par savu pieredzi medikamentu izplatīšanā Beļģijas tirgū.

Tikšanās dalībnieki identificēja iespējamo sadarbības potenciālu, proti, Beļģijas un Latvijas vairumtirgotāju sadarbība, bezrecepšu medikamentu imports un privāto preču zīmju produktu ražošana. Sarunu dalībnieki vienojās par turpmāku informācijas un viedokļu apmaiņu saistībā ar iespējamiem sadarbības modeļiem.

Beļģijas farmācijas sektors ir viens no lielākajiem Eiropas tirgū. Beļģijas stiprās puses ir liels noieta tirgus, augsti vidējie izdevumi medicīnas precēm per capita, kā arī transparents tirgus regulējums. Līdz šim Beļģijā tika dota priekšroka oriģinālajiem medikamentiem, bet saistībā ar izmaiņām medikamentu izdevumu atlīdzināšanas noteikumos pieaug ģenērisko medikamentu popularitāte. Nolūkā dažādot pakalpojumu klāstu, kas ļautu pacientiem saglabāt dzīves kvalitāti un samazināt uzturēšanās laiku ārstniecības iestādēs, zāļu vairumtirgotāji strādā pie visaptveroša medicīnas produktu, palīglīdzekļu un pakalpojumu piedāvājuma nodrošināšanas Beļģijas aptiekās.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress