Home » Jaunumi, Latvija » Latvijas vēstniece Ķīnā: Latvijas pārtikas dienas Ķīnā- iespēja Latvijas pārtikas eksportētājiem

Latvijas vēstniece Ķīnā: Latvijas pārtikas dienas Ķīnā- iespēja Latvijas pārtikas eksportētājiem

21.decembrī Ārlietu ministrijā Latvijas vēstniece Ķīnas Tautas Republikā Ingrīda Levrence apaļā galda diskusijā “Latvijas pārtikas dienas Ķīnā” akcentēja, ka „Latvijas uzņēmēju mērķtiecīgs darbs un savstarpēja sadarbība ir priekšnoteikums veiksmīgai ieiešanai Ķīnas tirgū”.

Tāpat vēstniece informēja par Latvijas vēstniecības Ķīnā no šī gada novembra īsteno pasākumu ciklu saistībā ar pārtikas preču eksportu uz Ķīnu. Projekta mērķis ir veicināt Latvijas pārtikas produktu atpazīstamību Ķīnā, kā arī atbalstīt kontaktu veidošanu ar Ķīnas pārtikas produktu izplatītājiem un biznesa asociāciju pārstāvjiem. Projekta ietvaros Latvijas pārtikas ražotāji šogad jau ir bijuši pārstāvēti divās nozīmīgās izstādēs. Nākamo mēnešu laikā plānota dalība vēl vairākās izstādēs dažādās Ķīnas provincēs un pilsētās. Apaļā galda diskusijā tika pārrunātas projekta īstenošanas gaitā gūtās atziņas, kā arī  sniegta informācija par nākotnes plāniem.

Šogad šī bija vienpadsmitā, noslēguma diskusija apaļā galda diskusiju cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros, kurā uzņēmējiem ir iespēja nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs, kā arī tiek nodrošināta regulāra Latvijas vēstnieku ārvalstīs apkopotās un analizētās informācijas pieejamība un plašāka pielietošana tautsaimniecības izaugsmes veicināšanā.

Nākamā apaļā galda diskusija notiks 2012.gada janvārī. Ieinteresētie uzņēmēji, tautsaimniecības nozaru un valsts pārvaldes institūciju pārstāvji aicināti sekot līdzi diskusiju kalendāram Ārlietu ministrijas mājas lapā un pieteikt savu dalību pasākumā Ārlietu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas 3.sekretāram Mārtiņam Teterim (martins.teteris@mfa.gov.lv, tālrunis 67016379).

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress