Home » Jaunumi, Latvija, Pasākumi » Latvijas un Baltkrievijas biznesa vides pārstāvji vienosies par prioritātēm starpvalstu sadarbībai

Latvijas un Baltkrievijas biznesa vides pārstāvji vienosies par prioritātēm starpvalstu sadarbībai

Šodien, plkst. 11:00, Baznīcas ielā 25 (4.stāvs) notiks Latvijas – Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomes apvienotā sēde, kuras laikā tiks pārrunātas abu valstu darba devēju organizāciju sadarbības prioritātes, kas tiks apspriestas Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 7.sēdes ietvaros.

Sanāksmē piedalīsies Latvijas un Baltkrievijas starpvaldību komisijas priekšsēdētāji – Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Baltkrievijas Republikas transporta un komunikācijas ministrs Šerbo Ivans (Щербо Иван Иванович), kā arī abu valstu vēstnieki.

Tikšanās laikā Latvijas un Baltkrievijas darba devēji pārrunās biznesa aktualitātes. Sadarbības partneri īpašu uzmanību pievērsīs transporta un loģistikas, tai skaitā kālija minerālmēslu tranzīta, problēmu risināšanai, investīciju piesaistei Latvijā un Baltkrievijā, kā arī pārrunās Krievijas-Kazahstānas-Baltkrievijas muitas ūnijas iespējas Latvijas biznesam.

A/S Air Baltic un LIVE RIGA informēs par sadarbību aviācijas un tūrisma jomā, par pierobežas sadarbību attīstot kaimiņattiecības un risinot sociāli ekonomiskos jautājumus, izmantojot dažādus finanšu instrumentus, pieredzē dalīsies Latgales plānošanas reģiona pārstāvis. Latvijas Republikas ārlietu ministrija informēs par uzņēmējdarbības vidi Baltkrievijā, bet Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomes pārstāji dalīsies pieredzē par uzņēmējdarbības vides priekšrocībām Latvijā.

Tikšanās noslēgumā dalībnieki vienosies par aktuālajiem dienas kārtības jautājumiem Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 7.sēdei, kā arī par turpmākajām sadarbības formām un tikšanos plānu 2012.gadam.

Viens no būtiskākajiem dienas kārtības jautājumiem ir transporta, kālija minerālmēslu tranzīts un loģistika, ko plānots apspriest arī tikšanās laikā ar Latvijas Republikas prezidentu. Lietišķās sadarbības padomes vadības tikšanās mērķis ir pārrunāt prezidenta redzējumu par iespējām attīstīt intensīvāku plūsmu uz Latvijas ostām, ņemot vērā, ka šobrīd lielākā daļa Baltkrievijas tranzīta notiek caru Lietuvu. Otrs jautājums, kas tiks pārrunāts tikšanās laikā – Latvijas pozīcija par Krievijas-Kazahstānas-Baltkrievijas muitas ūnijas radītajām iespējām Latvijas biznesam.

Tikšanās notiks Prezidenta pilī, Pils laukums 3, Rīgā, plkst. 15:00, piedaloties LDDK ģenerāldirektorei Līgai Menģelsonei, Latvijas – Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomes Latvijas darba devēju puses vadītājam Aivaram Ločmelim, kā arī Sergejs Žarņikovs (Жарников Сергей Дмитриевич) un Dmitrijs Dičevskijs (Дичковский Дмитрий Анатольевич) – Baltkrievijas – Latvijas Lietišķās sadarbības padomes Baltkrievijas darba devēju puses pārstāvji.

Par semināru

Visi interesenti ir aicināti piedalīties bezmaksas seminārā „Ekonomiskās sadarbības attīstība muitas ūnijas ietvaros un vienotās Baltkrievijas, Kazahstānas un Krievijas Federācijas ekonomiskās telpas veidošana”, kas notiks pēcpusdienā, plkst. 15:00 „Radisson Blu Daugava Hotel”, konferenču telpa „Lietuva”, Kuģu iela 24, Rīga.

Aicina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), LR Ekonomikas Ministrijas, Baltkrievijas Republikas vēstniecības Latvijā, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Baltkrievijas rūpnieku un uzņēmēju (darba devēju) konfederācija.

Krievijas-Kazahstānas-Baltkrievijas muitas ūnijas veidošanas radītās iespējas un prasības ir aktuālas arī Latvijas biznesam, jo tās izveides un darbības principi balstās uz Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) principiem un iet arī tālāk par PTO prasībām. Seminārā dalībnieki tiks iepazīstināti ar muitas kontroles prasībām, produktu sertificēšanas prasībām, par iespējām palielināt Baltkrievijas – Latvijas tranzīta apjomu u.c.

Latvijas Darba devēju konfederācija

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress