Home » Jaunumi, Latvija » Ekonomikas ministrs ar Spānijas un Turcijas vēstniekiem pārrunās ekonomisko sadarbību

Ekonomikas ministrs ar Spānijas un Turcijas vēstniekiem pārrunās ekonomisko sadarbību

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts šodien, 11.janvārī, iepazīšanās vizītēs tiksies ar Spānijas vēstnieci Latvijā Mariju Konsuelo Femeniju Guardiolu un Turcijas vēstnieci Latvijā Šerifi Serapu Ozdžoškunu, lai pārrunātu līdzšinējo ekonomisko sadarbību, kā arī prioritārās jomas sadarbībai nākotnē.

Tikšanās laikā ar Turcijas vēstnieci līdztekus divpusējo ekonomisko attiecību jautājumiem plānots pārrunāt arī sadarbību Eiropas Savienības (ES) – Turcijas ekonomikas un tirdzniecības dialoga ietvaros. Latvijas skatījumā perspektīvākie sektori sadarbībai ar Turciju ir mašīnbūve, metālapstrāde, pārtikas rūpniecība, kokapstrāde, kā arī transports un tūrisms. Savukārt ar Spānijas vēstnieci iecerēts runāt par to, kā veicināt kokmateriāla, koka ražojumu un pārtikas produktu eksportu uz Spāniju, kā arī sadarbības jautājumus tūrismā.

2011.gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Turciju sasniedza 120,4miljonus eiro (84,62 miljonus latu), kas ierindoja Turciju 22.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Latvijas eksports uz Turciju pagājušā gada pirmajos deviņos mēnešos veidoja 75,4miljonus eiro (53 miljonus latu), savukārt imports – 44,9 miljonus eiro (31,5 miljonus latu).

Savukārt Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Spāniju pagājušā gada deviņos mēnešos veidoja 148,2 miljonus eiro (104,15 miljonus latu), kas ierindoja Spāniju 21.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Latvijas eksports uz Spāniju šajā periodā bija 53 miljoni eiro (37,2 miljonus latu), bet imports – 95,2 miljonus eiro (67 miljonus latu).

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress