Home » Jaunumi, Latvija » Pavļuts un Austrijas vēstnieks vienojas veicināt abu valstu sadarbību

Pavļuts un Austrijas vēstnieks vienojas veicināt abu valstu sadarbību

Trešdien, 25.janvārī, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts iepazīšanās vizītē tikās ar Austrijas vēstnieku Latvijā Stefanu Pēringeru, lai pārrunātu abu valstu ekonomisko sadarbību.

Abas puses atzinīgi novērtēja līdzšinējos divpusējo ekonomisko sadarbību, vienlaikus uzsverot, ka ir vēl visas iespējas to veicināt un padziļināt. Gan D.Pavļuts, gan S.Pēringers uzsvēra, ka ir gatavi sniegt nepieciešamo atbalstu Latvijas un Austrijas uzņēmēju sadarbības veicināšanai. Pēc vēstnieka teiktā, Austrijas investīciju piesaistei ir svarīgi Latvijā nodrošināt stabilu un prognozējamu uzņēmējdarbības vidi, kas vairotu uzticēšanos abu valstu uzņēmēju vidū. Vienlaikus S.Pēringers atzina, ka Latvijā ir salīdzinoši laba biznesa vide.

„Izcila uzņēmējdarbības vide ir viena no manām prioritātēm, kam viens no priekšnosacījumiem ir skaidri spēles noteikumi visām iesaistītajām pusēm. Šā gada martā tiks publicēts Konkurētspējas ziņojums, kas ļaus mums vēl precīzāk apzināt tās lietas, kas jāpilnveido un jāuzlabo uzņēmējdarbības vidē, lai veicinātu Latvijas starptautisko konkurētspēju,” pēc tikšanās ar Austrijas vēstnieku uzsvēra D.Pavļuts.

Ekonomikas ministrs Austrijas vēstnieku iepazīstināja arī ar mērķiem un procesu industriālās politikas un „Enerģētikas stratēģijas 2030” izstrādē, kā arī plānoto valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformu.

Latvijas ārējās tirdzniecības preču apgrozījums ar Austriju 2010.gadā veidoja 196 miljonus eiro (1037,7 miljonus latu), kas ierindoja Austriju 19.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Latvijas eksports uz Austriju 2010.gadā veidoja 79,4 miljonus eiro (55,88 miljonus latu), bet imports no Austrijas – 116,6 miljonus ASV dolāru (82 miljonus latu). Imports salīdzinājumā ar 2009.gadu bija pieaudzis par 13,3%, bet eksports – par 26,6%.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress