Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrijā notiks apaļā galda diskusija “Eksports uz Japānu – iespējas Latvijas uzņēmējiem”

Ārlietu ministrijā notiks apaļā galda diskusija “Eksports uz Japānu – iespējas Latvijas uzņēmējiem”

22.februārī pulksten 10 Ārlietu ministrijā notiks apaļā galda diskusija “Eksports uz Japānu – iespējas Latvijas uzņēmējiem”. Apaļā galda diskusija tiek organizēta cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros, kurā videokonferences režīmā piedalīsies Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars. Viņš diskusijas dalībniekus iepazīstinās ar Japānas biznesa vides raksturīgākajām iezīmēm, kā arī sniegs ieskatu informācijas tehnoloģiju, telekomunikāciju, elektronikas, kokrūpniecības, skaistumkopšanas, mājas dizaina preču un modes nozarēs. Diskusijas ietvaros savā līdzšinējā pieredzē dalīsies Japānas tirgu jau iepazinušie Latvijas uzņēmēji.

Neskatoties uz to, ka Japāna 2011.gadā piedzīvoja smagus pārbaudījumus, tostarp milzīgu dabas katastrofu, tās ekonomika ir uz atveseļošanās ceļa, kas Latvijas uzņēmumiem paver jaunas eksporta iespējas. Tāpat Latvijai ir liels neizmantots potenciāls divpusējo ekonomisko attiecību attīstīšanā.

Latvijas uzņēmēju spēja nostiprināt pozīcijas jaunajos eksporta tirgos atspoguļojas valsts tautsaimniecības rādītāju pozitīvā izaugsmē. Lai atbalstītu šo pozitīvo tendenci un mazinātu riskus, kas saistīti ar situāciju eirozonā, Latvijas eksportētājiem jāturpina apgūt jauni eksporta tirgi un jāorientējas uz preču, ar augstāku pievienoto vērtību, eksportu.

Šogad šī būs otrā apaļā galda diskusija cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros. Diskusijā piedalīties aicinām uzņēmējus, tautsaimniecības nozaru, valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju pārstāvjus.

Savu dalību lūdzam iepriekš pieteikt, sazinoties ar Ārlietu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas 3.sekretāru Mārtiņu Teteri (martins.teteris@mfa.gov.lv, tel. 67016379).

 

Mediju ievērībai!

Medijiem dalību minētajā pasākumā lūgums pieteikt līdz 22.februāra pulksten 9 Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā pa tālruni 67016272.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress