Home » Āzija, Jaunumi » LIAA uzacina piedalīties Latvijas uzņēmēju delegācijā LR Ministru prezidenta V.Dombrovska kunga oficiālajā vizītē uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), Kataru un Kuveitu

LIAA uzacina piedalīties Latvijas uzņēmēju delegācijā LR Ministru prezidenta V.Dombrovska kunga oficiālajā vizītē uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), Kataru un Kuveitu

LIAA uzacina piedalīties Latvijas uzņēmēju delegācijā LR Ministru prezidenta V.Dombrovska kunga oficiālajā vizītē uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), Kataru un Kuveitu,
2012. gada 10.-18. marts

Vēlamies Jūs informēt, ka šī gada 10. – 18. martā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) organizē vizīti uz AAE, Kataru un Kuveitu. Vizītes datumi var mainīties, jo oficiālā vizīte Kuveitā vēl nav apstiprināta.

AAE ekonomiskās un sociālās aktivitātes nosaka naftas un dabasgāzes ieguve, kā arī tirdzniecība. Par naftu un dabasgāzi iegūtie finanšu līdzekļi daudzu gadu gaitā ieguldīti tūrisma, tirdzniecības, rūpniecības, lauksaimniecības, kā arī sociālā sektora attīstībā. Valstī ir 7 lidostas un vairākas lielas jūras ostas. Valstī darbojas 9 brīvās beznodokļu ekonomiskās zonas. Latvijas galvenās eksporta preču grupas uz AAE ir mašīnbūve un mehānismi, elektroniskās iekārtas, pārtikas rūpniecības produkti un koksnes izstrādājumi.

Kataras galvenās tautsaimniecības nozares ir naftas un gāzes ieguve, kā arī tirdzniecība. Neskatoties uz ekonomisko krīzi, Katarā turpinās ekonomiskais uzplaukums, un tai ir viens no pasaulē augstākajiem IKP uz vieni iedzīvotāju. Sadarbībai perspektīvākās Latvijas preču un pakalpojumu nozares ir lauksaimniecība, koksne un tās izstrādājumi, pārtikas rūpniecības produkti un jaunās tehnoloģijas.

Kuveitas ekonomikā dominē naftas industrija, kura veido pusi no Kuveitas IKP. Kuveitas klimats ierobežo lauksaimniecības attīstību un pārsvarā visi produkti tiek importēti. Latvijas galvenās eksporta preču grupas ir lauksaimniecības un pārtikas produkti, kokmateriāli un elektriskās iekārtas.

Vizītes ietvaros kā perspektīvākie sadarbībai ir identificēti šādi sektori: IT, būvniecība un būvmateriāli, pārtikas pārstrādes produkti, lauksaimniecība, biotehnoloģijas, transports un loģistika.

Darba programma Latvijas uzņēmējiem tiks veidota sadarbībā ar LIAA partnerinstitūcijām AAE, Katarā un Kuveitā. Tiek plānots, ka AAE notiks biznesa forums un individuālās tikšanās. Katarā un Kuveitā ir ieplānotas nozaru apaļā galda diskusijas. Vadoties no uzņēmēju definētajām biznesa interesēm, ko lūdzam norādīt, aizpildot dalībnieka pieteikuma anketu, Latvijas uzņēmējiem tiks organizētas individuālās tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem. Vizītes ietvaros plānotas tikšanās arī ar dažādām tirdzniecības veicināšanas organizācijām.

Piedaloties šajā vizītē, Jums būs iespējas paplašināt kontaktu loku un iegūt plašāku informāciju par biznesa kultūru, vidi un sadarbības iespējām, izmantojot organizētās individuālās biznesa tikšanās ar AAE, Kataras un Kuveitas uzņēmējiem.

Pieteikuma anketa angļu valodā

Lūgums aizpildīt dalībnieku pieteikuma anketu pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz 2012.gada 10.februārim.

Aizpildīto pieteikuma anketu lūdzu sūtīt elektroniski uz e-pastu valsts.vizites@liaa.gov.lv, kā arī oriģinālu, lūdzu nogādāt LIAA (Pērses iela 2, Rīga, LV-1442).

Uzņēmēji sedz ar vizīti saistītos izdevumus (aviobiļetes, naktsmītnes, biznesa pasākumu un organizatoriskos izdevumus).

Vizītes dalībniekiem jārēķinās ar šādām izmaksām:

  • Lidojumi (Rīga – Dubaija – Doha – Kuveitas pilsēta – Rīga): 2150 EUR par personu;
  • Viesnīca (8 naktis x 170 EUR): 1360 EUR par personu;
  • Uzņēmēju darba programmas nodrošināšana vizītes laikā: 700 EUR (vietējais transports, telpu īre, biznesa partneru piesaiste, reprezentatīvie un citi izdevumi programmas ietvaros).
    (Visas izmaksas ir provizoriskas)

Atbalstu līdz 50% komandējuma izdevumiem (avio biļetes, viesnīcas un dienas nauda) uzņēmēji var saņemt, iesniedzot projektu LIAA administrētajā ES fondu programmā „Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Par uzņēmuma iekļaušanu delegācijas sastāvā un precīzām vizītes izmaksām informēsim Jūs pēc pieteikšanās termiņa beigām.
Kontaktinformācija:
Jūlija Ilovaiska
Projektu vadītāja
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments
Eksporta veicināšanas nodaļa
Birojs: Pērses iela 2, Rīga, LV-1442, Latvija
Tālrunis: +371 67039409
Fakss: +371 67039401
Mobilais tālrunis: +371 29568855
E-pasts: julija.ilovaiska@liaa.gov.lv
www.liaa.gov.lv

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress