Home » Jaunumi, Latvija, Z-Amerika » Valsts sekretārs aicina aktivizēt ekonomiskos kontaktus ar Kanādu

Valsts sekretārs aicina aktivizēt ekonomiskos kontaktus ar Kanādu

6.februārī valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar jauno Kanādas vēstnieku Džonu Morisonu (John Morrison), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Valsts sekretārs A.Teikmanis un Kanādas vēstnieks Dž.Morisons atzīmēja veiksmīgās divpusējās attiecībās, kā arī ciešo sadarbību NATO ietvaros un gaidāmo Čikāgas samitu šī gada maijā.

Valsts sekretārs A. Teikmanis uzsvēra, ka jāturpina izpēte, informācijas un vizīšu apmaiņa par sadarbību starp Latvijas un Kanādas ostām, kas tika aizsākta Kanādas spīkera Noela Kinsellas (Noël A. Kinsella) vizītes laikā Latvijā 2010.gadā. Kanādas vēstnieks Dž. Morisons norādīja, ka pozitīvu iespaidu uz divpusējo tirdzniecību varētu atstāt Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības līgums (CETA) starp Eiropas Savienību un Kanādu,  kura izstrādi plānots pabeigt līdz šī gada beigām. Valsts sekretārs arī aicināja Kanādas amatpersonas apmeklēt Latviju, kā arī turpināt attīstīt politisko konsultāciju mehānismu starp Ārlietu ministrijām.

Puses apmainījās viedokļiem par situāciju Eiropas Savienības Austrumu partnerības reģionā.

Vēstnieks Džons Morisons karjeru Kanādas Ārējo attiecību un starptautiskās tirdzniecības ministrijā uzsācis 1985.gadā un strādājis Kanādas Tirdzniecības birojā Taivānā, vēstniecībās Japānā, Ķīnā, Krievijā un Malaizijā. Bijis vēstnieks Serbijā, vienlaikus akreditēts Maķedonijā un Melnkalnē.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress