Home » Jaunumi, Latvija » Ārlietu ministrs aicina Zviedrijas uzņēmējus turpināt investēt Latvijas ekonomikā

Ārlietu ministrs aicina Zviedrijas uzņēmējus turpināt investēt Latvijas ekonomikā

22.martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzrunāja Zviedrijas tirdzniecības kameras biedrus tās ikgadējā sanāksmē, akcentējot Latvijas un Zviedrijas ciešo politisko un ekonomisko dialogu, kas izveidojies starp abām valstīm.  Savā uzrunā ministrs uzsvēra abu valstu kopīgo redzējumu Eiropas Savienības finanšu krīzes risināšanā un stingrākas fiskālās disciplīnas ieviešanā, kā arī dalījās pieredzē ar Latvijas valdības paveikto finanšu krīzes pārvarēšanā, ekonomikas stabilizēšanā un uzņēmējdarbības vides uzlabošanā.

E.Rinkēvičs pozitīvi raksturoja Latvijas – Zviedrijas divpusējo ekonomisko sadarbību, paužot gandarījumu par savstarpējās tirdzniecības dinamiku un Zviedrijas īpašo vietu Latvijā ienākošo ārvalstu tiešo investīciju jomā. Ministrs aicināja Zviedrijas uzņēmējus turpināt investēt Latvijas ekonomikā, kā nozīmīgu minot investīciju nepieciešamību ražošanā, it īpaši sektoros ar augstu pievienoto vērtību.

Ministrs norādīja, ka viena no viņa darbības prioritātēm ir Latvijas ārējo ekonomisko interešu īstenošana kā investīciju piesaistes, tā arī eksporta veicināšanas jomā.  Ministrs informēja par ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes izveides iniciatīvu un iecerētajiem darba uzdevumiem.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress