Home » Āzija, Jaunumi » Edgars Rinkēvičs: „Latvija Japānai var kļūt par vārtiem ekonomiskai sadarbībai gan ar Eiropu, gan Krieviju”

Edgars Rinkēvičs: „Latvija Japānai var kļūt par vārtiem ekonomiskai sadarbībai gan ar Eiropu, gan Krieviju”

27.martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vizītes laikā Tokijā tikās ar Japānas ārlietu ministru Koičiro Gembu (Koichiro Gemba), kā arī ekonomikas, tirdzniecības un industrijas viceministru Micujoši Janagisavu (Mitsuyoshi Yanagisawa). Sarunās apliecinot Latvijas lielo potenciālu tranzīta un tirdzniecības sadarbības attīstīšanai,  E.Rinkēvičs uzsvēra: „Tādās jomās kā ostas, dzelzceļš un tranzīta infrastruktūra, Latvijai ir ko piedāvāt Japānas partneriem,” Japānas amatpersonas pauda ieinteresētību izskatīt Latvijas piedāvātās sadarbības iespējas, kā arī novērtēja Latvijas pieredzi ekonomiskās krīzes veiksmīgā pārvarēšanā.

Latvijas ārlietu ministrs akcentēja nepieciešamību organizēt Latvijas un Japānas ekspertu tikšanos, lai paātrinātu līguma noslēgšanu par izvairīšanos no dubultās nodokļu aplikšanas. „Liela nozīme sadarbības potenciāla izmantošanā būs arī tiešiem kontaktiem abu valstu uzņēmēju starpā”, norādīja E.Rinkēvičs. Japānas pārstāvji atzina, ka Latvijas dalība ES paver plašas sadarbības iespējas gan politiskajā, gan ekonomiskajā, gan citās jomās. Puses bija vienisprātis ES un Japānas Brīvās tirdzniecības līguma sarunu uzsākšanas nozīmību.

Abu valstu ārlietu ministru sarunā tika pārrunāti arī tādi starptautiskās dienas kārtības jautājumi, kā situācija Ziemeļkorejā, Irānas tematika, sadarbība ar Krieviju. Saistībā ar Ziemeļkoreju E.Rinkēvičs un K.Gemba pauda bažas par šīs valsts plānoto raķetes izmēģinājumu.

Otrdienas vakarā Rinkēvičs Latvijas vēstniecībā Tokijā tikās ar latviešu kopienas pārstāvjiem, abu valstu uzņēmējiem un citiem Latvijas sadarbības partneriem Japānā.

E.Rinkēvičs uzturēsies Japānā līdz 30.martam. Ministru vizītē pavada arī uzņēmēju delegācija, kas pārstāv tranzīta un loģistikas, kokrūpniecības nozares. Vizītes laikā paredzēts apmeklēt arī vairākus Japānas uzņēmumus.

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress