Home » Jaunumi, NVS » Pavļuts dosies darba vizītē uz Azerbaidžānu

Pavļuts dosies darba vizītē uz Azerbaidžānu

Šonedēļ, 28.jūnijā un 29.jūnijā, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts atradīsies darba vizītē Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, kur piedalīsies starptautiskā enerģētikas forumā, kā arī tiksies ar Azerbaidžānas augstākajām amatpersonām.

23.starptautiskais forums „Crans Montana Forum”, kura patrons ir Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs (Ilham Aliyev), šogad ir veltīts enerģētikas jautājumiem. Tā laikā iecerēts meklēt atbildes uz jautājumiem, kā risināt globālās ekonomikas pārmaiņu radītos izaicinājumus enerģētikā. D.Pavļuts forumā piedalīsies diskusiju panelī par atjauno energoresursu nozīmi, investīcijām šajā sektorā, to atdevi un enerģētisko drošību.

Savukārt divpusējos tikšanos laikā ar Azerbaidžānas augstākajām amatpersonām plānots pārrunāt Latvijas un Azerbaidžānas ekonomisko sadarbību, iespējas to veicināt un veidot ciešāku sadarbību uzņēmēju vidū.

Latvijas un Azerbaidžānas ārējās tirdzniecības apgrozījums 2011.gadā veidoja 27,3 miljonus eiro, pieaugot par 46% salīdzinājumā ar 18,7 miljoniem eiro 2010.gadā. Preču un pakalpojumu eksports uz Azerbaidžānu pagājušajā gadā veidoja 23 miljonus eiro jeb par 45,8% vairāk nekā 2010.gadā, kad šis rādītājs bija 15,8 miljoni eiro. Savukārt imports no Azerbaidžānas 2011.gadā bija 4,2 miljoni eiro, kas par 47,3% pārsniedza 2010.gada apjomus (2,9 miljoni eiro). Nozīmīgākās preču grupas Latvijas eksportā uz Azerbaidžānu ir dzīvnieki un lopkopības produkcija (32,9%), metāli un to izstrādājumi (13,7%), plastmasas un to izstrādājumi (13,3%), pārtikas rūpniecības produkti (13,2%), ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru izstrādājumi (10,6%), kā arī pārējās preces (16,2%).

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress