Home » Jaunumi, Latvija » Uzņēmēji vienisprātis: Latvijas un Indijas ekonomiskajai sadarbībai ir liels potenciāls

Uzņēmēji vienisprātis: Latvijas un Indijas ekonomiskajai sadarbībai ir liels potenciāls

31.janvārī Ārlietu ministrijā notika apaļā galda diskusija „Latvijas uzņēmēju iespējas Indijā”, kuras mērķis bija veicināt Latvijas un Indijas informācijas apmaiņu un ekonomiskās sadarbības iespējas.

Diskusiju atklāja Ārlietu ministrijas ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas vadītājs Rūdolfs Brēmanis, kurš uzsvēra, ka Latvijas un Indijas kopējais tirdzniecības apjoms šogad pārsniegs jau 80 miljonus eiro, vienlaikus ilustrējot pozitīvo attīstību, kā arī milzīgo, vēl neapgūto potenciālu vienā no lielākajiem pasaules tirgiem.

Pasākuma ietvaros Indijas vēstniece Latvijā Banašrī Bose Harisone (Banashri Bose Harrison) uzsvēra, ka pieaug Latvijas iedzīvotāju interese par Indiju, tās kultūru un tradīcijām, kā arī ir palielinājušās Indijas kompāniju investīcijas Latvijā. Informējot par eksporta iespējām uz Indiju, vēstniece norādīja, ka, cenšoties iekļūt Indijas tirgū, svarīgi ir nodibināt tiešos kontaktus un deleģēt uzņēmumu pārstāvjus Indijā: „Priekšrocība vienmēr būs tiem uzņēmumiem, kuriem ir sava pārstāvniecība Indijā”.

Diskusijā piedalījās pārstāvji no kokapstrādes, transporta un loģistikas, zinātnes un tehnoloģiju, kā arī izglītības un kultūras nozarēm. Uzņēmēji bija vienisprātis, ka Latvijas un Indijas ekonomiskajai sadarbībai ir liels potenciāls, ņemot vērā, ka Indija ir viens no lielākajiem pasaules noieta tirgiem. Tāpat arī uzņēmēji izteica atzinību par Indijas valdības lēmumu atklāt Indijas Vīzu centru Rīgā un Latvijas Ārlietu ministrijas plāniem atvērt vēstniecību Deli.

Diskusijas laikā pieredzē dalījās arī uzņēmuma SIA „Cargo Services” pārstāvis Mans Sets (Manas Sett), kura pārstāvētais uzņēmums sadarbojas ar Indiju jau vairākus gadus.

Latvijas un Indijas līdzšinējā ekonomiskā sadarbība nav pietiekami aktīva. Tomēr, ņemot vērā ekonomisko potenciālu, Indija ir uzskatāma par perspektīvu Latvijas mērķa tirgu, kas uzņēmējiem ļautu paplašināt esošo sadarbību, kā arī dažādot preču noieta tirgu. Sadarbības iespējas pastāv tādās jomās kā informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas, biotehnoloģija, izglītība, transports, tranzīts un loģistika.

Apaļā galda diskusija tika rīkota sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru diskusija cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam” ietvaros, kā arī saistībā ar ārlietu ministra plānoto vizīti uz Indiju.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress