Home » Āzija, Jaunumi » Latvijas uzņēmēju delegācija LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska oficiālās vizītes Japānā ietvaros

Latvijas uzņēmēju delegācija LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska oficiālās vizītes Japānā ietvaros

Aicinām piedalīties Latvijas uzņēmēju delegācijā LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska oficiālajā vizītē Japānā 2013. gada 7.-10. aprīlī.

Japāna ir viena no nozīmīgākajām pasaules ekonomikām. Japānas rūpniecības uzņēmumi darbojas Āzijā, ASV un Eiropā. Attīstītā rūpniecība un tehnoloģijas, augsti izglītotais darbaspēks, lielie finanšu uzkrājumi un investīcijas, kā arī starptautiskās tirdzniecības veicināšanas politika ir izveidojusi Japānu par spēcīgu industriālu valsti.
Eiropas Savienība ir Japānas trešais lielākais tirdzniecības partneris pēc Ķīnas un ASV. Neskatoties uz to, ka šobrīd Latvijas un Japānas ārējās tirdzniecības apjoms nav liels, Latvijas ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem ir iespējams atrast savu nišu Japānas tirgū.
Galvenās Latvijas eksporta preces uz Japānu ir koksnes izstrādājumi, minerālprodukti (kūdra), ķīmiskās rūpniecības (t.sk. farmācijas, kosmētikas ražošanas) un tās saskarnozaru produkti. Japānā aktīvi strādā Latvijas modes un interjera dizaineri, informācijas un kominikācijas tehnoloģiju uzņēmumi. Perspektīvas sadarbībai ar Japānu ir arī tūrisma nozares pārstāvjiem un atjaunojamo energoresursu jomas uzņēmumiem, kuriem ir interesanti tehnoloģiskie risinājumi un kas meklē sadarbības partnerus to attīstīšanai.
Ņemot vērā Eiropas Savienības un Japānas sarunu uzsākšanu par Brīva tirdzniecības nolīguma parakstīšanu, kas arī eventuāli sekmēs Latvijas uzņēmumu konkurētspēju Japānas tirgū, Latvijas uzņēmumiem šobrīd ir piemērots brīdis uzsākt sadarbību ar Japānas partneriem.

Ieguvumi piedaloties vizītē:

  • Individuālas biznesa tikšanās ar Japānas uzņēmējiem;
  • Biznesa kontakti forumā, kontaktbiržā;
  • Kontakti ar valsts institūciju un tirdzniecības veicināšanas organizāciju pārstāvjiem;
  • Informācija par biznesa kultūru, vidi un sadarbības iespējām;
  • Kontakti ar Latvijas delegācijas dalībniekiem.

Individuālās tikšanās ar Japānas potenciālajiem sadarbības partneriem organizēsim vadoties pēc uzņēmēju definētajām biznesa sadarbības interesēm, kuras lūdzam norādīt dalībnieka pieteikuma anketā.

Lūgums aizpildīt dalībnieku pieteikuma anketu pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz 2013. gada 4. martam.

Pieteikuma anketa (informācija daļēji angļu valodā).

Aizpildīto pieteikuma anketu lūdzam sūtīt elektroniski uz e-pasta adresi valsts.vizites@liaa.gov.lv un oriģinālu lūdzam nogādāt LIAA (Pērses iela 2, Rīga, LV-1442).

Uzņēmēji sedz ar vizīti saistītos izdevumus (aviobiļetes, naktsmītnes, biznesa pasākumu un organizatoriskos izdevumus).

Vizītes dalībniekiem jārēķinās ar šādām izmaksām:

  • Lidojumi (Rīga-Tokija-Rīga): ~ LVL 500-600 par personu (rezervē un apmaksā uzņēmēji);
  • Viesnīca (4 naktis x ~ LVL 130): ~ LVL 520 par personu (rezervē LIAA, apmaksu viesnīcai veic uzņēmēji individuāli);
  • Uzņēmēju darba programmas nodrošināšana vizītes laikā: ~ LVL 500 no uzņēmuma (vietējais transports, telpu īre, biznesa partneru piesaiste, reprezentatīvie un citi izdevumi programmas ietvaros (rēķins no LIAA)).

(Visas izmaksas ir provizoriskas. Biļešu iegādi lūdzam veikt tikai pēc delegācijas sastāva apstiprināšanas.)

Atbalstu līdz 50% vizītes organizēšanai un komandējuma izdevumiem (avio biļetes, viesnīcas un dienas nauda) uzņēmēji var saņemt, iesniedzot projektu LIAA administrētajā Eiropas Savienības fondu programmā “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Par uzņēmuma iekļaušanu delegācijas sastāvā un precīzām vizītes izmaksām informēsim Jūs pēc pieteikšanās termiņa beigām. Priekšroka iekļaušanai uzņēmēju delegācijā tiks dota uzņēmumiem, kuriem jau ir iestrādes sadarbībai ar Japānu, biznesa kontakti un definēti mērķi, ko tie vēlas sasniegt vizītes laikā.

Kontaktinformācija:
Baiba Bērziņa
Projektu vadītāja, Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039409, +371 26497485
Fakss: +371 67039401
E-pasts: baiba.berzina@liaa.gov.lv

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress