Home » Jaunumi, Krievija » LIAA: Latvijas uzņēmēju delegācija Latvijas Republikas Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vizītes Krievijas Federācijā ietvaros

LIAA: Latvijas uzņēmēju delegācija Latvijas Republikas Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vizītes Krievijas Federācijā ietvaros

Aicinām Latvijas uzņēmējus pieteikties dalībai Latvijas Republikas Ārlietu ministra vizītē Jekaterinburgā, Krievijas Federācijā, 2013. gada 21.-22. novembrī Latvijas-Krievijas Starpvaldību komisijas sēdes ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jautājumos (SVK) laikā!

21.-22. novembrī Jekaterinburgā notiks ikgadējā Latvijas-Krievijas SVK. 22. novembrī SVK ietvaros tiks rīkots Latvijas-Krievijas biznesa forums, kurā piedalīsies Jekaterinburgas uzņēmēji, kā arī Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības palātas un Jekaterinburgas administrācijas pārstāvji. Pirms SVK, 20. novembrī, Maskavā plānota Latvijas-Krievijas Lietišķās sadarbības padomes sēde, kuru vada Vasilijs Meļņiks un Pjotrs Avens.

Darba programmu Latvijas uzņēmējiem veidos Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar partnerinstitūcijām Jekaterinburgā.

Programmas projekts:
21.11. Ielidošana Jekaterinburgā.
Biznesa vakariņas.
22.11. Biznesa programma Jekaterinburgā:
Biznesa forums;
Kontaktbirža vai apaļo galdu diskusijas;
Individuālās tikšanas un uzņēmumu apmeklējumi, balstoties uz uzņēmēju paustajām interesēm.
23.11. Izlidošana uz Rīgu.
Ieguvumi piedaloties vizītē:
  • Individuālas tikšanās ar Jekaterinburgas uzņēmējiem;
  • Kontakti forumā, kontaktbiržā;
  • Kontakti ar valsts institūciju un tirdzniecības veicināšanas organizāciju pārstāvjiem;
  • Informācija par Jekaterinburgas biznesa vidi un perspektīvākajiem sadarbības virzieniem;
  • Kontakti ar Latvijas uzņēmēju delegācijas dalībniekiem.

Lūgums aizpildīt dalībnieku pieteikuma anketu pēc iespējas ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz 2013. gada 31. oktobrim.

Pieteikuma anketa (informācija daļēji krievu valodā)

Aizpildīto pieteikuma anketu lūdzam sūtīt elektroniski uz e-pasta adresi valsts.vizites@liaa.gov.lv un oriģinālu lūdzam nogādāt LIAA (Pērses iela 2, Rīga, LV-1442).

Jekaterinburga (krievu valodā – Екатеринбург) atrodas Urālu centrālajā daļā pie Isetas upes. Tā ir 4. lielākā pilsēta Krievijā, Sverdlovskas apgabala centrs un galvenais rūpniecības un kultūras centrs visā Urālu federālajā apgabalā. Pilsēta ir nozīmīgs dzelzceļa mezgls un ietekmīgs mašīnbūves centrs. Jekaterinburgā galvenās nozares ir mašīnbūve un metālapstrāde, metalurģija, loģistika (dzelzceļš), bet perspektīva sadarbībai ir arī citās nozarēs, jo Sverdlovskas apgabals ir viens no ekonomiski attīstītākajiem reģioniem Krievijā. Pēc ārējo piesaistīto investīciju apjoma Sverdlovskas apgabals 80 reģionu konkurencē ieņem 23. vietu, kas liecina par salīdzinoši pievilcīgu biznesa vidi. 2012. gadā Krievija bija Latvijas 3. lielākais preču eksporta un 3. lielākais preču importa partneris.

Uzņēmumiem jāsedz ar vizīti saistītie izdevumi (aviobiļetes, naktsmītnes, biznesa pasākumu un organizatoriskie izdevumi).

Vizītes dalībniekiem jārēķinās ar šādām izmaksām:
  • Lidojumi (Rīga-Jekaterinburga-Rīga): 300 LVL par personu;
  • Viesnīca (2 naktis x 100 LVL): 200 LVL par personu;
  • Uzņēmēju darba programmas nodrošināšana vizītes laikā: ap 160 LVL no uzņēmuma (vīzas, vietējais transports, reprezentatīvie un citi izdevumi programmas ietvaros).

Visas izmaksas ir provizoriskas.

Komersanti savu darbinieku komandējuma izdevumus (aviobiļetes, viesnīcas, dienas nauda) var atgūt līdz 50 %, iesniedzot projektu LIAA administrētajā Eiropas Savienības fondu programmā “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”. Vairāk informācijas šeit.

Par uzņēmuma iekļaušanu delegācijas sastāvā un precīzām vizītes izmaksām informēsim Jūs pēc pieteikšanās termiņa beigām.

Kontaktinformācija:
Jūlija Ilovaiska
Projektu vadītāja, Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039409, +371 29568855
Fakss: +371 67039401
E-pasts: julija.ilovaiska@liaa.gov.lv

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress