Home » Jaunumi, Pasākumi » Apaļā galda diskusija par biznesa iespējām Mongolijā

Apaļā galda diskusija par biznesa iespējām Mongolijā

Foto: Edijs Pâlens2014. gada 27.-28. janvārī oficiālā vizītē Latvijā viesosies Mongolijas ārlietu ministrs Luvsanvandans Bolds. Šīs vizītes ietvaros Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ārlietu ministriju rīko apaļā galda diskusiju par biznesa iespējām Mongolijā.

Informācija par Mongolijas ārējo tirdzniecību:
Mongolija ir viena no lielākajām Āzijas valstīm un pēdējā laikā viena no visstraujāk augošajām ekonomikām pasaulē. 2011. gadā Mongolijas iekšzemes kopprodukts pieauga par 17,5 %, bet 2012. gadā – 12,3 %. Lai arī valsts platība pārsniedz 1,5 miljonus km2, no Mongolijā dzīvojošajiem 2,8 miljoniem iedzīvotāju viena trešā daļa dzīvo galvaspilsētā Ulanbatorā. Ekonomiskā izaugsme lielā mērā ir balstīta uz kalnrūpniecības nozares attīstību un minerālo resursu ieguves apjomu palielināšanos. Mongolijas eksportā dominē minerālie produkti (metāli, ogles, nafta), dzīvnieku izcelsmes produkti, kašmirs, vilna, ādas. Mongolija importē iekārtas un aprīkojumu, degvielu, automašīnas, rūpniecības patēriņa preces, pārtikas produktus, ķimikālijas, ziepes un mazgāšanas līdzekļus, celtniecības materiālus, cigaretes un tabaku.
2012. gadā Latvijas un Mongolijas ārējās tirdzniecības kopapjoms sasniedza 3,7 miljonus eiro, Mongolijai ieņemot 84. vietu Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Latvijai ar Mongoliju ir pozitīva tirdzniecības bilance, kas 2012. gadā bija 3,6 miljoni eiro.
Latvijas galvenās eksporta preces uz Mongoliju ir transportlīdzekļi, metāla izstrādājumi un pārtikas preces. No Mongolijas Latvijā tiek ievestas galvenokārt tekstilpreces. Pēdējos gados Latvijas preču un pakalpojumu eksports uz Mongoliju pieaug.

Lai uzzinātu vairāk par Mongolijas biznesa vidi un dalītos pieredzē, aicinām uzņēmējus pieteikties dalībai apaļā galda diskusijā par biznesa iespējām Mongolijā, kas notiks 27. janvārī Rīgā, LIAA konferenču zālē (Pērses iela 2, 2. stāvs)! Dalībnieku reģistrācija no pulksten 10.30, apaļā galda diskusija no pulksten 11.00 – 12.00. Diskusijā piedalīsies Mongolijas ārlietu ministrs Luvsanvandans Bolds.

Darba valoda – angļu.

Dalība bezmaksas.

Interesentus dalībai apaļā galda diskusijā aicinām pieteikties līdz 26. janvārim šeit.

Kontaktinformācija:
Jadviga Neimane, projektu vadītāja
Eksporta veicināšanas nodaļa
Ārējās tirdzniecības veicināšanas departaments

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
Pērses iela 2, Rīga, LV-1442
Tālrunis: +371 67039414, +371 29128382
Fakss: +371 67039401
E-pasts: jadviga.neimane@liaa.gov.lv

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress