Home » Āzija, Jaunumi, Pasākumi » Rīgā notiks augsta līmeņa konference par transporta sadarbību ar Ķīnu

Rīgā notiks augsta līmeņa konference par transporta sadarbību ar Ķīnu

radisson3. un 4. jūnijā Ārlietu ministrija sadarbībā ar Satiksmes ministriju organizē vienu no gada nozīmīgākajiem pasākumiem Latvijas ārpolitikā un lielāko forumu Latvijas transporta nozarē – augsta līmeņa konferenci par transporta, loģistikas un tirdzniecības jautājumiem „Savienojot Āziju un Eiropu”. Konference norisināsies viesnīcā „Hotel Radisson Blu Latvija”. Konferences mērķis ir veicināt diskusiju par transporta savienojumu un tirdzniecības ceļu attīstību starp politikas veidotājiem, uzņēmējiem un domnīcu pārstāvjiem.

Konference tiek organizēta Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības programmas (16+1) ietvaros. Pasākumu ar uzrunām atklās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kā arī Ķīnas Tautas Republikas transporta viceministrs Vengs Mengjongs (Weng Mengyong). Līdztekus Latvijas un Ķīnas augstākajām amatpersonām gaidāma arī Lietuvas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Rumānijas, Horvātijas, Igaunijas, Kirgizstānas, Tadžikistānas un Mongolijas valstu ministru vai ministru vietnieku dalība.

Pasākumā piedalīsies arī vairāk nekā 100 transporta, tirdzniecības un finanšu sektora uzņēmumu. Līdztekus vadošajiem Latvijas uzņēmumiem piedalīsies pārstāvji no „Export&Import Bank of China”, „China Communications Construction Company Ltd.”, „China Railway Corportation” (Ķīna); AAS „Krievijas dzelzceļš” (RŽD), „Fesco”, „Volga Dnepr” (Krievija); „Deutsche Bahn AG” (Vācija); „KTZ” (Kazahstāna); „Portek” (Singapūra); „DLA” (ASV) u. c.

Šī būs jau trešā augsta līmeņa transporta konference, kuru organizē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Satiksmes ministriju un transporta nozari. 2012. un 2013. gada konferenču tematika bija saistīta ar Ziemeļu apgādes tīkla komercializāciju. Sekojot pagājušā gada konferences „Transporta koridori starp Āzijas sirdi un pasauli” dalībnieku secinājumiem, šogad diskusija tiks veltīta Eiropas sadarbībai ar Ķīnu un Āzijas reģionu kopumā.

Konferences norisi atbalsta vadošie Latvijas uzņēmumi VAS ,,Latvijas Dzelzceļš’’, VAS „Starptautiskā lidosta ,,Rīga’’”, Rīgas brīvostas pārvalde, „Baltic International Bank”, Rīgas Tirdzniecības osta, „Radisson Blu Latvija”, „Rīgas Universālais terminālis”, „Baltic Floating Structures”,  AS „Latvijas Finieris” un ,,Norvik Banka’’.

Pateicoties kopīgai Ārlietu ministrijas un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas iniciatīvai, šogad pirmo reizi visi gada nozīmīgākie transporta pasākumi tiks organizēti vienā nedēļā no 3. līdz 6. jūnijam.  Līdztekus minētajai augsta līmeņa transporta konferencei Latvijas transporta nedēļas ietvaros notiks arī citi nozīmīgi pasākumi. 5. un 6. jūnijā Rīgā norisināsies gadskārtējā konference „TransBaltika 2014”. Savukārt 6. jūnijā Transsibīrijas pārvadājumu koordinācijas padome kopā ar sadarbības partneriem rīkos neformālu darba grupu par konteinerkravu pārvadājumiem.

Plašāka informācija par visiem Latvijas transporta nedēļas pasākumiem atrodama mājaslapā.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress