Home » Jaunumi, Latvija » Dūklavs: zaudējumu aprēķinos EK ir jāņem vērā specifiskā situācija Latvijas piensaimiecības nozarē

Dūklavs: zaudējumu aprēķinos EK ir jāņem vērā specifiskā situācija Latvijas piensaimiecības nozarē

duklavs141

Trešdien, 24. septembrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Briselē tikās ar vairākām augsta ranga Eiropas Parlamenta (EP) un Eiropas Komisijas (EK) amatpersonām, lai skaidrotu Latvijas piensaimniecības nozarei radītos zaudējumus pēc Krievijas ieviestajām sankcijām un nepieciešamību sniegt finansiālo atbalstu nozarei, informē Zemkopības ministrija.

Sarunās ar ES amatpersonām zemkopības ministrs Jānis Dūklavs norādīja, ka, aprēķinot Krievijas sankciju radītos zaudējumus, EK līdz šim uz problēmu ir skatījusies šauri. „Latvija uzskata, ka kritērijiem, pēc kuriem Eiropas Komisija līdz šim veikusi zaudējumu aprēķinus ir jābūt adekvātiem situācijai. Piemēram, Latvijā tiek salīdzinoši maz ražots un eksportēts piena pulveris un cietie sieri. Taču mēs saražojam un uz Krieviju eksportējām daudzus citus piena produktus. Tāpēc uzsvēru, ka zaudējumu aprēķinos ir jāņem vērā Latvijas specifiskā situācija, jo mūsu piensaimniecības nozare ir stipri cietusi Krievijas sankciju iespaidā,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Zemkopības ministrs ES amatpersonas informēja, ka šobrīd Zemkopības ministrija veic aplēses, lai varētu precīzi noteikt tieši tās saimniecības, kas cietušas no Krievijas sankcijām. „Eiropas Savienībai ir jārod iespēja sniegt mērķtiecīgu atbalstu Latvijas piensaimniecības nozarei, ko ietekmējušas Krievijas sankcijas un mēs no šīs prasības neatkāpsimies,” paskaidro Jānis Dūklavs.

Zemkopības ministrs tikās ar EK Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektoru Jerži Plevu, EP Lauksaimniecības komitejas priekšsēdētāju Česlavu Sikirski, EP Lauksaimniecības komitejas deputātu Albertu Desu un EP deputāti, EP Ārlietu komitejas īsteno locekli Sandru Kalnieti.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress