Home » Jaunumi, Latvija » Latvija «airBaltic» un lidostas «Rīga» aktīvu arestu jautājuma vērsīsies pie EK

Latvija «airBaltic» un lidostas «Rīga» aktīvu arestu jautājuma vērsīsies pie EK

14539073269_7e3ea97efc_z (1)

Lietuvas tiesā piespriestā Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» un starptautiskās lidostas «Rīga» aktīvu aresta prasības nodrošināšana ir neatbilstoša un Latvija darīs visu, lai to nepieļautu, tā šorīt LNT raidījumam “900 sekundes” apgalvoja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) tiesa ir lēmusi, ka 56 miljonu eiro vērtie īpašumi, kuri pieder Latvijas aviokompānijai “airBaltic” un Starptautiskajai lidostai “Rīga”, var tikt arestēti saskaņā ar Lietuvas tiesas lēmumu.

Premjera intervijā norādīja, ka Latvija plāno vērsties pēc atbalsta pie Eiropas Komisijas (EK), kā arī pirmdien šīs jautājums tika pārrunāts ar Lietuvas premjeru, kurš Eiropas tiesas lēmumu arīdzen uzskata par neadekvātu.

Straujuma norāda, ka šī brīža situācijā, kad mums ir jāveic šie lidojumi veikt mantas arestu ir pilnīgs nepieņemams solis, taču tā kā valdībai nav iespējams ietekmēt Eiropas tiesas lēmumu, Latvija vērsīsies pēc palīdzības pie EK un tuvākajās dienās tur tiks iesniegta informācija.

Jau ziņots, ka lēmums uzlikt aktīvu arestu aviokompānijai «airBaltic» un starptautiskai lidostai «Rīga»rada cerību bankrotējušai Lietuvas aviokompānijai “flyLAL-Lithuanian Airlines” atgūt daļu no saviem līdzekļiem, kuri ir 200 miljonu litu apmērā.

Kompānijas “flyLAL” administrators Aurims Valaitis norāda, ka tiesas lēmums nav attiecināms tikai uz latviešu kompāniju arestu, bet arī veido jaunu ES tiesu konceptu, kura ietvaros lēmums par vienas ES dalībvalsts īpašumu arestu ir jāīsteno arī visā ES teritorijā.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress