Home » D-Amerika, Jaunumi » Latvija ir īpaši ieinteresēta paplašināt tirdznieciskās attiecības ar Brazīliju kā tranzīta un loģistikas centrs Baltijas reģionā

Latvija ir īpaši ieinteresēta paplašināt tirdznieciskās attiecības ar Brazīliju kā tranzīta un loģistikas centrs Baltijas reģionā

15617886676_99bfb60abb_z

27. oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Eiropas lietās un valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Inga Skujiņa tikās ar Brazīlijas vēstnieku Latvijā Markosu Pintu Gamu (Marcos Pinta Gama), kas ieradies akreditācijas vizītē, informē Ārlietu ministrija.

I. Skujiņa atzīmēja, ka Eiropas Savienības un Brazīlijas stratēģiskā partnerība paver papildus iespējas sadarbības attīstīšanai, kā arī divpusēja dialoga veicināšanai. Latvija ir īpaši ieinteresēta paplašināt tirdznieciskās attiecības ar Brazīliju kā tranzīta un loģistikas centrs Baltijas reģionā Brazīlijas preču eksportam uz NVS tirgiem un piesaistīt Brazīlijas investīcijas. Tādēļ Latvijas un Brazīlijas uzņēmēju ekonomiskās sadarbības veicināšanai noslēgts saprašanās memorands starp Rīgas Brīvostu un Santosas ostu (Porto de Santos) Sanpaulu(São Paulo) štatā, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera parakstījusi sadarbības memorandu ar Sanpaulu Rūpniecības federāciju (FIESP).

Valsts sekretāra vietniece informēja Brazīlijas vēstnieku pa iespējām sadarbībai izglītībā un  Latvijas interesi piedalīties programmā “Zinātne bez robežām”, kuras ietvaros Brazīlijas valdība piešķir stipendijas Brazīlijas jauniešu eksaktajām studijām ārvalstu augstskolās.

Tikšanās laikā I. Skujiņa akcentēja Latvijas prezidentūras prioritātes Eiropas Savienības Padomē, kā arī to, ka nākamā gada jūnijā plānots ES – Latīņamerikas un Karību valstu un valdību vadītāju (EU-CELAC) samits.

Puses pārrunāja aktualitātes Brazīlijas iekšpolitiskajos procesos un Brazīlijas prezidentes Dilmas Rusefas (Dilma Rousseff) pārvēlēšanu prezidentes amatā.

Vizītes ietvaros vēstnieks iesniegs akreditācijas vēstules Latvijas Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kā arī sniegs lekciju RTU muitas un nodokļu katedras studentiem.

Brazīlijas Ārlietu dienestā vēstnieks M. P. Gama ir darbojies ar starptautiskās organizētās noziedzības, nelegālo narkotiku, terorisma, šaujamieroču tirgošanās un nelikumīgi iegūtas naudas legalizēšanas jautājumiem. Strādājis vēstniecībās ASV, Čīlē, Serbijā, pārstāvniecībās ANO Ženēvā un Briselē.

Brazīlijas vēstnieks rezidē Stokholmā, Zviedrijā. Latvijas vēstniece Brazīlijā ir Alda Vanaga, kura rezidē Lisabonā, Portugālē.

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress