Home » Jaunumi, Latvija » Latvija un Ukraina pārrunā divpusējo sadarbību transporta un loģistikas jomā

Latvija un Ukraina pārrunā divpusējo sadarbību transporta un loģistikas jomā

item_4908_Latvija_Ukraina66

Otrdien, 7.oktobrī, Baltkrievijā notiekošās izstādes „Transports un loģistika” ietvaros Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis pārstāvēja Latviju divpusējās sarunās ar Ukrainas Infrastruktūras ministrijas delegāciju, kuru vadīja viceministrs V.Korņijenko, informē Satiksmes ministrija.

Tikšanās laikā tika pārrunātas aktualitātes konteinervilcienu pārvadājumu attīstībā starp Latviju un Ukrainu, īpaši akcentējot tranzīta piesaisti no citām Melnās jūras reģiona valstīm, kā arī no Skandināvijas, izmantojot Latvijas ostu un loģistikas sistēmas iespējas.

Tika pārrunāta arī iespēja noslēgt jaunu starpvaldību līgumu par tranzīta koridoru attīstību starp Melno jūru un Baltijas jūru. Abas puses atzina, ka, neskatoties uz esošajiem dažādiem praktiskiem ierobežojumiem, perspektīvā šo koridoru ir svarīgi attīstīt. Tāpat Latvija un Ukraina bija vienisprātis, ka, mazinot administratīvās barjeras, vienojoties par kvalitatīvu regulāru servisu precīzi definētos grafikos un veicot pienācīgas mārketinga aktivitātes, nākotnē šim maršrutam varēs piesaistīt arvien jaunas kravas.

Izstāde „Transports un loģistika” Minskā notiekošās Baltkrievijas transporta nedēļas ietvaros tika atklāta vakar, 7.oktobrī.

Trešdien plānota starptautiskās transporta konferences plenārdiskusija, kurā tiks apspriesta tēma par Baltkrievijas transporta sektora konkurētspējas palielināšanu, un tajā uzstāsies arī U.Reimanis.

Savukārt ceturtdien notiks Baltkrievijas – Latvijas atpaļā galda diskusija „Baltkrievijas un Latvijas sadarbība transporta un loģistikas jomā”, kurā piedalīsies Latvijas Republikas Satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Baltkrievijas transporta nedēļa Minskā norisinājās  līdz 9.oktobrim.

Atslēgas vārdi: , , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress