Home » Jaunumi, Latvija » Latviju apmeklē plaša uzņēmēju delegācija no Turcijas un spriež par savstarpēju ārējo tirdzniecību

Latviju apmeklē plaša uzņēmēju delegācija no Turcijas un spriež par savstarpēju ārējo tirdzniecību

15658676855_69c9319c67_z

29. oktobrī Ārlietu ministrijā norisinājās kopīgi ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētais Latvijas-Alānijas (Alanya) biznesa forums, informē Ārlietu ministrija.

Biznesa forumu ar uzrunu atklāja Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Mārtiņš Kreitus, kas uzsvēra veiksmīgo divpusējo sadarbību daudzu gadu garumā, kas var kalpot kā spēcīgs signāls biznesa veicināšanai.

LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Andris Pārups atzīmēja Latvijas ekonomikas spēcīgākās puses un aicināja Turcijas uzņēmējus nodibināt savu biznesu Latvijā.

Turcijas uzņēmēji iepazīstināja ar sava reģiona ekonomiku, kā perspektīvākās sadarbības nozares uzsverot informāciju un komunikāciju tehnoloģijas (IKT), nekustamos īpašumus, arhitektūru, būvniecību, kokapstrādi, mašīnbūvi, pārtikas pārstrādi, tekstila ražošanu, tūrismu, reklāmu un pakalpojumu sfēru.

Forumā uzstājās arī Būvmateriālu ražotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Juris Grīnvalds un Madara Brūvere no Tūrisma attīstības valsts aģentūras. Tā būvniecība un tūrisms tika iezīmētas kā perspektīvās sadarbības nozares Latvijas uzņēmēju skatījumā.

Alānija ir pilsēta Turcijas Vidusjūras reģiona Antaljas provincē, kas ir populārs tūrisma galamērķis un kurā ir attīstīta lauksaimniecība (augļkopība, puķkopība, kokvilnas audzēšana), apstrādes rūpniecība (tekstila produktu, medicīnas produktu ražošana, jahtu būvēšana), kā arī pakalpojumu nozare (uzglabāšana, finanšu pakalpojumi, darījumi ar nekustamo īpašumu).

Biznesa forums notika Alānijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītās uzņēmēju delegācijas vizītes Latvijā ietvaros pēc jaunā Latvijas goda konsula Alānijā Nurkana Šašmaza (Nurkan Şaşmaz) iniciatīvas.

Abu valstu uzņēmēju lielo interesi par savstarpējās tirdzniecības veicināšanu apliecināja kuplais dalībnieku skaits. Pasākums pulcēja ap 50 uzņēmējus no Turcijas un 30 uzņēmējus no Latvijas. Alānijas uzņēmēju delegācija ieradusies Latvijā trīs dienu vizītē. Uzņēmēju delegācija Latvijā uzturas īpašā laikā, jo 23. – 24. oktobrī oficiālā vizītē Latviju apmeklēja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans (Recep Tayyip Erdoğan), savukārt 29. oktobrī Turcija svin savas valsts nodibināšanas 91. gadskārtu.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress