Home » Jaunumi, Krievija » Rietumvalstu sankcijas var iedzīt Krievijas uzņēmumus kredītu krīzē

Rietumvalstu sankcijas var iedzīt Krievijas uzņēmumus kredītu krīzē

180728179

Krievijas uzņēmumiem, kuriem Rietumvalstu sankciju rezultātā ir liegta pieeja starptautiskajam kapitāla tirgum, draud iespēja nonākt kredītu krīzē, uzskata starptautiskā reitingu aģentūra «Moody’s».

Kā informē ziņu portāls ukrinform.ua, Krievijas uzņēmumi kļuvuši par situācijas upuriem un gadījumā, ja Rietumi nesamazinās pret Krieviju noteiktās sankcijas, tad tiem priekšā gaidāma smaga krīze.

Vairākiem Krievijas uzņēmumiem Rietumvalstu sankcijas radījušas būtiskus šķēršļus, tai skaitā uzņēmumiem ir liegta piekļuve ārvalstu kapitāla tirgum, kā rezultātā uzņēmumi nespēj veikt parādu samazināšanu vienlaicīgi ar ārējo parādu atmaksu.

Pēc ekspertu prognozēm, lielāka daļa Krievijas uzņēmumi nespēs līdz 2016., 2017. gadam ievērot kredītu atmaksas termiņus un tādā gadījumā, tiem priekšā gaidāma smaga kredīta krīze.

Pēc analītiķu domām, vissmagāk varētu ciest tieši metalurģijas un nekustamā īpašuma nozares.

Kā liecina Krievijas centrālās bankas «Bank Rossii» apkopotie dati, lielākai daļai Krievijas uzņēmumu līdz 2015.gada beigām jāatmaksā parādsaistības 134 miljardu dolāru apmērā.

Kā jau vairākkārt vēstīts, Rietumvalstu sankcijas vissmagāk skārušas Krievijas naftas kompānijas un bankas, tai skaitā ”Rosselkhozbank”,  “Sberbank, ”Gazprombank” un VEB. Krievijas uzņēmumiem noteikti arī dažādi finansiāliem ierobežojumi, kas, galvenokārt, skars kapitāltirgus jomu un divejāda lietojuma preču ražotājus.

 

 

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress