Home » Jaunumi, Latvija » Valsts sekretārs pārrunā sadarbību ar Jaunzēlandi

Valsts sekretārs pārrunā sadarbību ar Jaunzēlandi

15458696882_cea25a8e0e_z

6. oktobrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Jaunzēlandes vēstnieku Latvijā Pīteru Rodniju Herisu (Peter Rodney Harris), kas Latvijā ieradies akreditācijas vizītē, informē Ārlietu ministrija.

A. Pildegovičs atzīmēja, ka Latvijai ir svarīgi veicināt ciešākas divpusējās attiecības ar Jaunzēlandi, kā arī pārrunāt starptautiskās aktualitātes ar līdzīgi domājošu partneri. Latvijas puse pauda nopietnas bažas par notikumiem Ukrainā. Valsts sekretārs pasvītroja starptautiskās sabiedrības saliedētības nozīmi starptautisko krīžu risināšanā. Abas puses bija vienisprātis, ka ir svarīgi konsultēties ar sabiedrotajiem un apmainīties ar ekspertīzi aktuālajos jautājumos.

Pārrunājot divpusējos, kā arī Eiropas Savienības un Jaunzēlandes sadarbības jautājumus, Jaunzēlandes vēstnieks uzsvēra ES un Jaunzēlandes brīvas tirdzniecības līguma noslēgšanas vēlmi no Jaunzēlandes puses. Vēstnieks aicināja Latviju atbalstīt sarunas par līgumu, kad Latvija būs prezidējošā valsts ES Padomē. Valsts sekretārs izteica gatavību noslēgt dubulto nodokļu neaplikšanas konvenciju, pamatojot to ar nepieciešamību attīstīt Latvijas un Jaunzēlandes divpusējos ekonomiskos sakarus.

Noslēgumā puses pārrunāja arī Jaunzēlandē un Latvijā notikušās vēlēšanas. Jaunzēlandē vēlēšanas notika 20. septembrī.

Akreditācijas vizītes ietvaros vēstnieks iesniegs akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kā arī tiksies ar Saeimas priekšsēdētajas biedri Inesi Lībiņu-Egneri, LIAA direktoru Andri Ozolu, Ārlietu ministrijas divpusējo attiecību direkcijas vadītāju – vēstnieku Einaru Semani un citām amatpersonām.

 

 

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress