Home » Eiropa, Jaunumi » Rinkēvičs: Eiropas Savienība varētu pastiprināt sankcijas pret Krieviju

Rinkēvičs: Eiropas Savienība varētu pastiprināt sankcijas pret Krieviju

15097008973_31889a651a_z

Saistībā ar Ukrainas krīzi, Eiropas Savienība (ES) varētu turpināt ieviest sankcijas pret Krieviju, tā ceturtdien LNT raidījumam “900 sekundes” norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Pēc Rinkēviča domām, Minskā panāktais pamiers ir mīts un pirmdien, 17. novembrī gaidāmajā 28 ES dalībvalstu ārlietu ministri sanāksmē sankcijas pret Krieviju varētu tikt pastiprinātas.

Ārlietu ministrs norādīja, ka ja Minskas pamiera pārtraukšanas būs oficiāla, tad no ES puses varētu sekot arī citi “spiediena mehāniski””, jo pašlaik ir vēl daudz ierobežojumi, kurus varētu vērst pret Krieviju.

Rinkēvičs neizslēdz iespēju, ka Krievija varētu sniegt atbildes reakciju, gadījumā, ja ES pastiprinās sankcijas, norādot, ka Krievijā pašlaik valda ārprātīgs ekstrēmisms un nacionālisms, kurš kādā brīdī vērsīsies pret pašu lielvalsti.

Uz jautājumu par to, vai Latvija varētu sagaidīt kādus nepatīkamus pārsteigumus no Krievijas, ministrs norāda, ka tas ir ļoti iespējams, par ko liecina provokācijas kaimiņvalstī Igaunijā un Krievijas aviācijas nepārtrauktā klātbūtne.

Kā jau vēstīts, tiek plānots, ka ES sankcijas pret Krieviju tiks pārskatītas 17. novembrī 28 dalībvalstu ārlietu ministri sanāksmē.

Pēc ES augstā ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni vārdiem, skatoties pēc situācijas Ukrainā, sankcijas varētu tikt vai nu pastiprinātas, atceltas vai daļēji ierobežotas. Katrā ziņā, sankcijām jākalpo kā spiedienam un Ukrainas krīzes risināšanai nevis pašmērķim, norādījusi ES amatpersona.

Atslēgas vārdi: , ,

Komentēt


© 2016 Eksports.lv · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress